Meilės dieną lietuviai romantikos nestokoja: dovanoms – ir gėlės, ir saldumynai

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-02-11 12:13
El. pašto adresas: g.valaityte@publicum.lt
Vietovė: Vilniaus m.

Nors Šv. Valentino dieną, minimą vasario 14-ąją, šiemet švęsime kiek kitaip dėl tebetęsiamo karantino – romantiško nusiteikimo ir mielų smulkmenėlių, skirtų mylimiesiems pradžiuginti, dėl pasikeitusių gyvenimo sąlygų nemažėja. Lietuvoje Valentino diena turi savitas tradicijas ir įsitvirtino kaip viena populiariausių žiemos laikotarpio švenčių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad šią dieną itin išauga meilę simbolizuojančios atributikos pardavimai: pirkėjai gausiai renkasi saldumynus, o gėlių pardavimai padidėja net 25 kartus.

„Valentino diena mūsų šalyje, galima sakyti, tampa viena populiariausių dienų, kuomet siekiame mylimiems žmonėms parodyti išskirtinį dėmesį. Pastebime tendenciją, kad lietuviai jau turi savų šios dienos ritualų – meilės dienos proga pirkėjai savo antrąsias puses dažniausiai stebina gėlėmis, tortais ir saldumynai. Duomenys rodo, kad vasario 13–14 d. gėlių pardavimai išauga net 25 kartais“, – pastebi V. Budrienė.

Pasak prekybos tinklo komunikacijos vadovės, lietuviai ištikimi tradicinėms gėlėms ir per Valentino dieną tarp labiausiai perkamų gėlių pirmauja tulpės, antroje vietoje pagal pardavimus rikiuojasi rožės: jų pardavimai nedaug tenusileidžia tulpėms.

Iš maisto produktų asortimento Valentino dieną pirkėjų krepšelius užkariauja saldūs konditerijos gaminiai – itin išauga tortų, pyragų, saldainių, šokolado pardavimai. Pasak prekybos tinklo komunikacijos vadovės, ruošiantis šiai šventei prekių asortimentas kasmet yra papildomas ne tik specialiais konditerijos gaminiais, bet ir širdelės formos saldainių rinkiniais arba šokolado plytelėmis su šventine simbolika.

Per meilės dieną pardavimų rekordus muša įvairių dydžių pakuotėse esantys kokosiniai saldainiai. Antroje vietoje pagal perkamumą rikiuojasi proginiai šokoladai romantiškomis, širdelėmis padailintomis pakuotėmis ar širdelės formos dėžutėse įpakuoti saldainiai. Taip pat pirkėjai graibsto ir gėlių formų ar prasminiais žodžiais dekoruotas saldainių dėžutes. Saldainius, kaip meilės dienos atributus, linkę dovanoti tiek vyrai, tiek moterys.

V. Budrienės teigimu, dar vienas itin populiarus desertų pasirinkimas – įvairiausi tortai. Pagal tortų pardavimų duomenis Valentino diena yra trečia po Kalėdų ir Motinos dienos.

„Pastebėjome, kad meilės dieną parduotuvių lankytojai nori palepinti antrąsias savo puses ir gausiai perka įvairiausių rūšių tortus. Daugiausia dėmesio sulaukia meilę simbolizuojantys raudonos spalvos, gėlėmis, širdelėmis dekoruoti tortai. Tačiau populiarūs yra ir šokoladiniai kepiniai, taip pat įvairūs pyragai ir tartaletės“, – pasakoja V. Budrienė.

Vis dėlto sveikesnių pasirinkimų tendencijos pastebimos ir desertų kategorijoje. Pirkėjai taip pat ieško įvairiausių sveikesnių alternatyvų – renkasi kepinius, kuriuose yra mažiau cukraus, arba be laktozės, glitimo.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN