II-asis Akmenės miesto bendruomenės kūrybinės pažangos forumas “Išjudinkime akmenis”

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-11-02 18:31
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2016 metais vykusio I-ojo Akmenės miesto bendruomenės kūrybinės pažangos forumo metu, Akmenės miesto bei rajono jaunimas ir aktyvūs bendruomenės nariai turėjo galimybę susipažinti su šiuolaikiniais kūrybinių industrijų veiklos modeliais, praktiškai išbandyti naujų technologijų taikymą meninėje veikloje. Šių metų forumo tikslas - ugdyti ir auginti Akmenės miesto ir rajono jaunuosius vietos lyderius, stiprinti jų kūrybinį mąstymą, siekti, kad jie taptų kompetentingi, gebėtų savarankiškai kurti bei įgyvendinti kūrybinius projektus, tokiu būdu didindami bei stiprindami vietos auditoriją.

Lapkričio 10-25 dienomis vyksiantis II-asis Akmenės miesto bendruomenės kūrybinės pažangos forumas “Išjudinkime akmenis” orientuotas į Akmenės miesto ir rajono įvaizdžio formavimą, vietos kultūrinio tapatumo bruožų paieškas bei kūrybišką jų atskleidimą. Šių metų programą sudaro trys pagrindinės dalys: Tvarių inovacijų renginys “Global Sustainability Jam Akmenė”, edukacinių renginių ciklas ir atvira diskusija apie Akmenės kultūrinės komunikacijos strategijos formavimą. Forume dalyvaus Akmenės rajono savivaldybės ir verslo atstovai, rajono kultūrinio lauko veikėjai, Lietuvos ir užsienio komunikacijos specialistai, kūrybinių industrijų profesionalai.

Lapkričio 10-12 dienomis Akmenės gimnazijoje vyksiančio “Global Sustainability Jam Akmenė” dalyviai turės galimybę prisijungti prie pasaulinio mąsto renginio, skirto tvarioms inovacijoms. Tai dinamiška ir intensyvi kūrybinė sesija, truksianti 48 valandas, į kurią įtraukiami įvairių sričių specialistai. Šis procesas yra paremtas kūrybiško mąstymo metodika (angl. Design thinking), kurios pagrindinė ašis – į žmogų orientuotų paslaugų kūrimas. Kūrybinį procesą kuruos patyrę mentoriai iš LCC tarptautinio universiteto bei tarptautiniame kontekste dirbantys praktikai, tarp jų - Eglė Songailienė - LCC tarptautinio verslo katedros lektorė, besispecializuojanti rinkodaros, paslaugų rinkodaros, paslaugų dizaino ir naujų produktų kūrimo srityse, LCC innovation Lab, kuriame ugdomas studentų kūrybinis mąstymas ir inovatyvumas, įkūrėja, Global Service Jam renginių pradininkė Lietuvoje, dėsčiusi ISM vadybos ir ekonomikos, Notingemo universitetuose.

Lapkričio 24-25 dienomis vyks bendruomenei skirta edukacinė programa, kur platus profesionalų spektras kvies į atviras paskaitas, praktinius užsiėmimus, kūrybines sesijas, parodas, koncertus ir sieks sukurti kūrybinį šurmulį Akmenės miesto visuomeninėse erdvėse, provokuoti ir skatinti vietos bendruomenę naujai pažvelgti į juos supančią aplinką, atrandant netikėtus vietos pažinimo rakursus. Viena ryškiausių edukacinės programos figūrų - dr. Andrew Jones - komunikacijos srities ekspertas, LCC tarptautinio universiteto dėstytojas, būdamas “Rocket Venues” kūrybos direktoriumi organizavo vieną didžiausių pasaulyje scenos menų festivalį "Fringe", jis dalinsis savo žiniomis ir praktiniais patarimais apie komunikacijos ypatybes, supažindins su improvizacinio viešojo kalbėjimo pagrindais. Kotryna ir Kęstutis Lingiai, žurnalo „Kaunas pilnas kultūros“ ir angliškai kalbantiems skirto projekto „It's Kaunastic“ redaktoriai. Frazės „Kaunas pilnas kultūros“ ir „Kaunastic“ jau tapo bendrinėmis, o įgyvendinti projektai įvertinti interneto apdovanojimuose LOGIN ir Japonijos turizmo apdovanojimuose. Kotryna ir Kęstutis pasakos, kaip kasdienius dalykus paversti pasididžiavimo vertais ir jais sudominti visų pirma vietos gyventojus, o tada - ir visus likusius. Justinas Jakštonis - architektas, praktikas, lokalių ir tarptautinių kultūrinių projektų autorius bei iniciatorius, kūrybinės komunikacijos entuziastas, dalinsis savo mintimis apie netikėtumų pilną skaitmeninį pasaulį bei eksperimentuos su Akmenės likimu. Savo sėkmės formule dalinsis startuolis Henrikas Urbonas, vienas iš "Interactio" vertimų platformos įkūrėjų, kurią pripažino ir naudoja tokios organizacijos kaip Jungtinės Tautos, Europos Parlamentas, TEDx ir daugelis kitų. Igor Podoprygora - produkto dizaineris, turintis daugiau nei 6 metų patirtį dirbant su startuoliais ir didelėmis kompanijomis, tokiomis kaip Nokia, King, Electronic Arts pasidalins kaip tiek žinomiems prekės ženklams, tiek žengiantiems pirmuosius žingsnius, rasti paklausos galimybes, formuoti produkto viziją ir prasiveržti į rinką.

Kertinė forumo ašis - lapkričio 24 dieną vyksianti atvira diskusija ir kūrybinė sesija, kviesianti visus besidominčius susipažinti su naujausiomis miesto kultūrinės komunikacijos strategijos formavimo tendencijomis ir praktiškai prisidėti prie Akmenės miesto ir rajono kultūrinio tapatumo bruožų bei strateginių gairių formavimo. Diskusiją moderuos VšĮ “Idėjos miestui” įkūrėja, LCC tarptautinio universiteto ir Klaipėdos universiteto dėstytoja, dr.Inga Urbonaitė-Vadoklienė.

Forumo programą papuoš interaktyvi žinomos menininkės Irmos Leščinskaitės tapybos paroda, kuri buvo pristatyta šių metų pasaulinėje EXPO 2017, Kazachstane. Lapkričio 24 d. vakarą užbaigsime nuotaikingomis dūzgėmis, o lapkričio 25 d. forumo lankytojai turės galimybę išgirsti lietuvių muzikinį projektą, neseniai pristatytą Pekino džiazo festivalyje.

Registracija į Global Sustainability Jam Akmenė https://goo.gl/ZMCzLw
“Išjudinkime akmenis 2017” facebook įvykis: https://goo.gl/56gUUV
Plačiau apie projektą: https://www.facebook.com/isjudinkimeakmenis/

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros ministerija


Kontaktinė informacija:
Akmenės miesto bendruomenės kūrybinės pažangos forumo “Išjudinkime akmenis 2017” organizatorius: VšĮ "Idėjos miestui" www.idejosmiestui.lt, idejosmiestui@gmail.com
Projekto vadovė dr. Inga Urbonaitė-Vadoklienė tel. 8-620 91989


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN