Mažeikiuose pradėtas projektuoti BMX dviračių ir riedlenčių parkas

Naujienos: Savivalda , 2021-01-14 21:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Kaimyninių rajonų – Mažeikių ir Saldaus (Latvija) – jaunimas laukia naujų pramogų – BMX dviračių ir riedlenčių parkų. Darbai juda į priekį – pasirašius statybos projekto parengimo ir statybos darbų sutartį, jau pradėta projektuoti. Mažeikiuose parkas iškils buvusio taip vadinamojo Skate parko vietoje – Juodpelkio parke, Pavenčių g. 38. Planuojama, kad atidarymo šventė vyks dar šią vasarą.

Parkai abiejuose miestuose atsiras įgyvendinus bendrą Mažeikių rajono ir Saldus (Latvija) savivaldybių projektą „Mažeikiai ir Saldus. Aktyvi ir įsitraukusi bendruomenė“, finansuojamą „Interreg VA Latvija–Lietuva“ 2014–2020 m. programos lėšomis. Bendra projekto vertė – per 230 tūkst. Eur. Mažeikių rajonui tenkanti vertė – kone 127 tūkst. Eur, iš kurių beveik 108 tūkst. Eur – Europos regioninės plėtros fondo lėšos, likusi dalis – savivaldybės biudžeto lėšos.

Ne tik įrengti dviračių ir riedlenčių parkai padės gerinti kaimyninių Mažeikių ir Saldus rajonų bendruomenių gyvenimo sąlygas bei gyvenamąją aplinką – numatoma organizuoti įvairius edukacinius užsiėmimus bei mokymus abiejų kaimyninių rajonų jaunimui, senjorams ir kitiems vietos gyventojams, sudaryti galimybes bendrauti ir bendradarbiauti, užmegzti naujus ryšius.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/prad%C4%97tas-projektuoti-bmx-dvira%C4%8Di%C5%B3-ir-riedlen%C4%8Di%C5%B3-parkas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN