Daina ir instaliacija ant verslo centro stogo – padėka visiems, prisidedantiems prie siuntų kelionės Lietuvoje 2020-ais metais

Naujienos: Verslas , 2020-12-30 14:22
El. pašto adresas: edita@adverum.lt

2020 metai visiems mums buvo neįprasti dėl Lietuvoje ir visame pasaulyje siaučiančios pandemijos. Išmokome prisitaikyti prie kitokio gyvenimo tempo ir naujų aplinkybių. Gražiausios metų šventės taip pat buvo išskirtinės – jas buvome priversti sutikti kitaip nei įprasta – atskirai nuo savo artimųjų, draugų. Tam, kad per abu karantinus saugiai ir kokybiškai galėtume likti namuose, o per antrąjį karantiną pajustume ir išlaikytume Kalėdų dvasią, daugybės siuntų rinkos darbuotojų kasdienybė buvo daug intensyvesnė nei iki pandemijos pradžios.

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdančios bendrovės „Omniva LT“ iniciatyva sukurtu muzikiniu kūriniu išreiškiama padėka visiems Lietuvos siuntų rinkos kurjeriams bei jų kolegoms, kurių darbas tapo ypatingai reikšmingas abiejų karantinų metu ir kalėdiniu laikotarpiu. Šiai padėkos kampanijai ant aukščiausio Lietuvos pastato stogo taip pat sukurta speciali instaliacija „AČIŪ KURJERIAMS!“.

„Pirmasis karantinas į siuntas pristatančias įmones daugeliui leido pažiūrėti kitomis akimis. Kurjerių, sandėlių darbuotojų ir kitų su siuntomis dirbančių asmenų darbas mums visiems tapo be galo svarbus – dėl jų nuolatinių pastangų galime saugiai ir patogiai būti namuose. Šie žmonės kasdien stengiasi dėl mūsų visų gerovės. Antrasis karantinas ir ypač šventinis laikotarpis šį faktą dar kartą patvirtino. Nors negalėjome susitikti, mus sujungė artimiesiems siunčiamos ir iš jų gaunamos dovanos. Tikiu, kad tai padėjo sukurti kalėdinę atmosferą žmonių širdyse ir džiaugsmingiau sutikti gražiausias metų šventes. Už tai esame dėkingi visiems siuntų rinkos darbuotojams“, – sako „Omniva LT“ generalinis direktorius Simonas Bielskis.

Muzikinio kūrinio ir padėkos instaliacijos idėjos sumanytoja bendrovė „Omniva LT“ sako AČIŪ visiems Lietuvos kurjeriams, siuntų rūšiuotojams ir kitiems, kasdien prisidedantiems prie siuntų pristatymo. Visų šių žmonių dėka savo šeimas galėjome aprūpinti būtiniausiomis prekėmis, maisto produktais, jau paruoštais patiekalais, siųsti ir gauti dovanas bei kitas siuntas.

„Ačiū, kurjeri” dainos autorius, aktorius ir atlikėjas Dominykas Vaitiekūnas teigia prisijungęs prie OMNIVA iniciatyvos, nes pačiam teko matyti, kaip nelaukta siunta ar dovana gali pradžiuginti žmones. Kurjerius jis mato kaip nepakeičiamus žmonių, kurie negali susitikti, tarpininkus. Tai ypač išryškėjo šiais nenuspėjamais ir dėl pandemijos daugeliui sudėtingais metais.

„Kurjerių profesija ir nuolatinės pastangos šiemet man įgijo romantišką prasmę – jie lyg knygnešiai ar laiškininkai, kurie sujungdavo žmones ir perduodavo tai, kas be galo svarbu ir laukiama. Tai dar labiau pajutome per šias Kalėdas ir įprasminome dainoje, kurioje galime pajausti šventinę idilę ir išgirsti padėką prasminam darbui“, – pasakoja D. Vaitiekūnas.

Atlikėjas sako, kad neseniai susipažino su siuntų bendrovėje dirbančiu asmeniu. Ši pažintis į kurjerių profesiją leido pažiūrėti kitu kampu ir buvo viena priežasčių, paskatinusių sukurti dainą.

D. Vaitiekūno sukurtame muzikiniame kūrinyje skamba padėkos žodžiai už tai, kad šiuo neįprastu pandemijos laikotarpiu kurjeriai tarsi išgelbėjo šventes, pradžiugino gautomis siuntomis, sujungė negalinčius susitikti. Dainą galite klausyti „YouTube“ kanale: .

Muzikiniame vaizdo klipe matoma instaliacija „AČIŪ KURJERIAMS!“ sukurta ir pastatyta ant aukščiausio Lietuvos dangoraižio, Vilniuje esančio verslo centro „Europa“, stogo. Ši vieta pasirinkta ne tik dėl atsiveriančios stulbinančios sostinės panoramos, bet ir siekiant išvengti praeivių susibūrimų.

#AčiūKurjeriams


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN