Kretingos rajono savivaldybė skatina privačių darželių kūrimąsi

Naujienos: Savivalda , 2020-11-04 15:51
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Nuo kitų metų kovo 1 d. įsigalios Kretingos rajono savivaldybės tarybos priimtas sprendimas – kompensuoti 150 eurų mėnesio mokestį tėvams, globėjams, kurių vaikai lankys privatų daželį Kretingos rajone.
Kompensuojant mėnesio mokestį 150 eurų suma tikimasi paskatinti nevalstybinių švietimo įstaigų kūrimąsi Savivaldybės teritorijoje, taip didinant Savivaldybės patrauklumą jaunoms šeimoms, verslui.
„Rajone besikuriančių jaunų šeimų skaičius džiugina, tačiau Savivaldybė negali užtikrinti visų tėvų poreikio leisti vaikus į valstybinius darželius. Tikimasi, kad mėnesio įmokos kompensavimas paskatins gyventojus rinktis galimybę vaikus leisti į privatų darželį, o tai paskatins privatų verslą investuoti į patalpų pritaikymą ir ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo veiklos organizavimą“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė.
150 eurų kompensacija būtų mokama tik už tuos vaikus, kuriems pritrūks vietos valstybiniame darželyje.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN