Didėjant sergamumui – ilginamas mobiliojo patikros punkto darbas

Naujienos: Savivalda , 2020-11-03 20:56
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikiuose šiuo metu serga 178 gyventojai, per tris poilsio dienas nustatyti 62 nauji susirgimo atvejai – naujausia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija.

Per praėjusią savaitę Karščiavimo klinikoje ištirtas 71 pacientas – 65 suaugusieji ir 6 vaikai. Daugiau kaip pusei jų nustatyta Covid-19 liga. Mobiliajame patikros punkte ėminiai paimti 210 besikreipusiųjų.

NUO ŠIANDIEN, lapkričio 3 d., ilgėja mobiliojo patikros punkto Mažeikiuose darbo laikas – gyventojai priimami nuo 10.00 val. iki 16.00 val. (iki šiol dirbo 12.00–16.00 val.). Didėjant sergamumui, nuo kitos savaitės planuojama dirbti dviem pamainomis, darbą pailginti dar 4 val. – šiuo metu dėl to tariamasi su pirminės sveikatos priežiūros centrais.

Kaip ir iki šiol, prieš vykstant į mobilųjį punktą būtina patiems, norintiems išsitirti, skambinti Karštąja koronos linija 1808 ir užsiregistruoti. Savarankiškai atvykusieji nepriimami.

Mažeikių ligoninė informavo, kad gydymo įstaigos darbas organizuojamas kaip iki šiol – teikiamos ir planinės, ir neplaninės paslaugos. Covid-19 liga šiuo metu serga 5 medikai, dar 10 dėl artimo kontakto su sergančiaisiais izoliavęsi.

Primename, kad nuo lapkričio 2 d. iki lapkričio 8 d. Mažeikių rajono savivaldybė priskiriama raudonajai zonai – privaloma laikytis specialistų rekomendacijų bei nurodymų, gali būti skelbiamas karantinas – dėl jo Vyriausybė spręs rytoj, trečiadienį.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/did%C4%97jant-sergamumui-ilginamas-mobiliojo-patikros-punkto-darbas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN