Pareigūnų profesionalumo dėka, Akmenės rajono miške dingęs vyras buvo rastas sveikas ir gyvas

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-10-24 09:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Kiekvienas sėkmingai ir laimingai pasibaigęs įvykis, išgelbėta gyvybė ir ištiesta pagalbos ranka yra svarbi kiekvieno policijos pareigūno darbo dalis.
Spalio 19 dieną buvo gautas pranešimas, kad apie 8.30 val. Akmenės r., netoli Šapnagių km., Karpėnų miške be žinios dingo 42 - iejų metų vyras. Jis į mišką atvyko atlikti miško kirtimo darbų, tačiau atsiskyrė nuo savo kolegų ir pasiklydo miške. Kolegos pastebėję, jog vyro nėra, grįžo į tą vietą, kurioje paskutinį kartą jį matė, tačiau vyro ten nebuvo, buvo paliktas tik jo šalmas.
Dingusio vyro pareigūnams nepavyko rasti daugiau nei parą. Paieškai buvo sutelktos gausios Joniškio, Akmenės, Telšių bei Šiaulių policijos pareigūnų pajėgos.
Spalio 19 - pirmąją ieškojimo - dieną, dingusio vyro mobiliojo ryšio telefonas visada buvo įjungtas. Pareigūnai nuolat bendravo su vyro kolega, kuriam dingusysis vis paskambindavo. Apie 13.00 val. susisiekus su juo, vyras nurodė, kad yra palaukėję, tačiau jokių objektų nemato. Apie 16.00 val. vyras telefono ragelio nekėlė. Vėliau perskambino. Kalbant su dingusiuoju asmeniu, pasiteirauta, kur jis yra, tačiau vyras negalėjo nurodyti savo buvimo vietos. Tuomet jo buvo paprašyta išeiti į palaukę, jog jį galėtų pastebėti įvykio vietoje dirbantys policijos pareigūnai. Po šio prašymo, bandydami surasti vyrą, policijos pareigūnai po visą mišką važinėjo su įjungtu garsiniu signalu bei švyturėliais. Su dingusiuoju asmeniu ir toliau buvo palaikomas ryšys, tačiau pasiteiravus ar šis girdėjo policijos automobilių garsinį signalą, ar matė automobilių švyturėlius, nurodė, kad ne. Deja, apie 19.00 val. su vyru buvo susisiekta paskutinį kartą, jis nurodė, jog grįžtą, bet ryšis nutrūko – vėliau vyras į skambučius neatsakė. Į paiešką buvo pasitelkti kinologai, tačiau vyras nerastas. Pagal gautas vyriškio mobilaus ryšio telefono buvimo koordinatės, buvo apvažiuota bei apeita vietovė, visas miškas, visgi tą dieną vyras nebuvo pastebėtas ir rastas.
Spalio 20 – antrąją ieškojimo - dieną, nuo pačio ryto, miške dirbo apie 25 pareigūnai. Tądien buvo rastas vyro termosas. Buvo pasitelktas sraigtasparnis dingusio asmens paieškai, tačiau iki pietų paieška nedavė jokių rezultatų.
Bendromis pastangomis, policijos pareigūnų profesionalumo ir operatyvumo dėka, ilgai ieškotas vyras, apie 16.00 val. buvo rastas. Pareigūnai dingusį asmenį išgirdo ir pamatė tame pačiame miške.
Pareigūnai teigia, jog kiekvienas gautas iškvietimas jiems yra itin svarbus ir visais atvejais yra dedamos visos įmanomos pastangos, siekiant išgelbėti gyvybę. Ne išimtis buvo ir ši, laimei, labai sėkmingai pasibaigusi.

Ginti. Saugoti. Padėti.

Atstovė spaudai Greta Frajerytė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN