Paroda Renavo dvaro rūmuose – dovana pedagogams

Naujienos: Savivalda , 2020-10-12 20:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Renavo dvaro rūmuose atidaryta menininko Algirdo Zibalio personalinė akvarelės darbų paroda, kurią Tarptautinės mokytojų dienos proga pedagogams dovanoja Mažeikių rajono savivaldybės administracija.

Renavo dvare apsilankiusios Savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė ir Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Izoleta Savickaja su muziejaus direktoriumi Deividu Makavičiumi ir darbuotojais apžiūrėjo parodą ir aptarė paskutiniuosius jos eksponavimo akcentus, kalbėjo apie galimybes į šį išskirtinį rajono kampelį pritraukti kuo daugiau lankytojų, organizuoti įvairias edukacines veiklas.

Paroda laukia lankytojų – mažeikiškiai ir rajono svečiai kviečiami apsilankyti Renavo dvare ir pasigrožėti eksponuojamais dailės kūriniais.

Rajono pedagogai su savo šeimos nariais nemokamai tai gali padaryti kiekvieną šeštadienį.

Dailininkas tapytojas Algirdas Zibalis yra surengęs daug personalinių parodų, dalyvavęs grupinėse meno parodose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Parodos autorius – Tautodailininkų sąjungos narys, meno kūrėjas, Šiaulių universiteto gimnazijos mokytojas – didesnį dėmesį skiria akvarelei, ypač peizažo žanrui. Emocionalūs gimtojo krašto vaizdai perteikti subtilia menine kalba. Dailininkas puikiai valdo sudėtingą akvarelės techniką. Turtinga spalvų gama laisvai liejasi nuspalvindama įvairius metų laikus, atskleisdama gamtos ir jos būsenų kaitą.

Peizažuose vyrauja nesudėtingi gamtos motyvai: liekni medžių siluetai vaiskiame dangaus fone, kalvos ar netikėti vėjo šuorai. Paperka spalvų skaidrumas, lengvas, platus paliejimas, mokėjimas pastebėti gamtos grožį paprasčiausiuose motyvuose, kurie akvarelės lakštuose virsta didinga lietuviško peizažo simfonija. Realistinė kūrybos kryptis, nuotaikingi, dažniausiai lyriniai vaizdai, daro estetinį poveikį žiūrovui.


šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/paroda-renavo-dvaro-r%C5%ABmuose-dovana-pedagogams/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN