Klaipėdos kelių policijos pareigūnai vėl fiksavo neblaivius vairuotojus ir dviratininkus

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-10-06 20:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Praėjusią savaitę, rugsėjo 28 d. – spalio 04 d., Klaipėdos kelių policijos pareigūnai priemones eismo saugumui užtikrinti vykdė uostamiesčio ir Palangos gatvėse, bei Klaipėdos, Kretingos, Skuodo rajonų ir Rietavo savivaldybės keliuose. Išaiškinti buvo trys neblaivūs vairuotojai, visi įkliuvo sekmadienį, spalio 4 dieną – apie 08.40 val., Rietave, Plungės g., sustabdyto “Volkswagen” automobilio vairuotojui, gimusiam 1955 m., nustatytas 0,43 prom. neblaivumas, apie 10.46 val., Vitkilių kaime, taip pat “Volkswagen” markės automobilį vairavusiam, 1972 m. gimusiam vyrui nustatytas 0,73 prom. neblaivumas, o popietę, apie 14.30 val., Pėžaičiuose sustabdytam, 1983 m. gimusiam motociklo BMW vairuotojui - 0,35 prom. neblaivumas. Dar du patikrinti vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos ribos neviršijo.

Trys vairuotojai transporto priemones vairavo neturėdami tam teisės. Vieną iš jų – pareigūnai sustabdė rugsėjo 29 d. apie 08.10 val., Klaipėdoje, prie Vingio ir Smiltelės g. sankryžos. Kitas, 1970 m. gimęs, automobilio “Subaru” vairuotojas, sustabdytas apie 17 val. Klaipėdos r., Doviluose, ne tik neturėjo teisės vairuoti, bet ir vairuodamas neleistinai naudojosi mobiliojo ryšio priemone. O spalio 4 d., apie 17.10 val., Klaipėdoje, prie Nendrių ir Upelio g. sankryžos sustabdytas automobilio “Volkswagen” vairuotojas, gim. 2000 m., vairavo neįgijęs tam teisės, o automobilis nebuvo apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jam neatlikta privalomoji techninė apžiūra.

Per vykdytas priemones pareigūnai užfiksavo ir 234 kitus kelių eismo taisyklių pažeidimus. Mobiliaisiai įrenginiais neleistinai naudojosi 46 vairuotojai, 23 – nesegėjo saugos diržų, 27 – važiavo per sankryžas degant draudžiamam šviesoforo signalui. Atsakomybės neišvengs ir 7 kelių eismo taisykles pažeidę pėstieji, bei 13 dviratininkų. Trys dviračių transporto priemonių vairuotojai buvo neblaivūs – Plungėje, 1965 m. gimusiam dviratininkui nustatytas 1,43 prom., Vitkilių kaime, elektrinio motorolerio, kuris buvo be valstybinio numerio ženklo, vairuotojui, gimusiam 1967 m., nustatytas 1,72 prom., o kelyje Šiauliai-Palanga sustabdytam, 1960 m. gimusiam dviratininkui - 0,56 prom. neblaivumas.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN