Vydūno viešojoje bibliotekoje – tradicinis interaktyvus Europos kalbų dienos minėjimo renginys

Naujienos: Švietimas , 2020-09-30 05:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje vyko Europos kalbų dienai paminėti skirta interaktyvi žinių edukacija „Europa – kalbų ženkluose“. Vyresn. bibliotekininkė Asta Andrulienė sveikino renginyje dalyvavusius Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos II ag klasės moksleivius bei pedagoges – šios gimnazijos direktoriaus pavaduoją ugdymui Donatą Šaulytę, anglų kalbos mokytoją metodininkę Aušrą Zongailienę ir dailės mokytoją metodininkę Virginiją Kariniauskienę. Bibliotekininkė akcentavo jog Europos kalbų diena kasmet minima jau beveik 20 metų – nuo 2001 m. rugsėjo 26 d., o jos tikslas – padidinti informuotumą apie Europos kultūrų ir kalbų įvairovę bei paskatinti visą gyvenimą mokytis kalbų.
Šiemet Vydūno viešojoje bibliotekoje kaip ir kasmet tradiciškai organizuotu Europos kalbų dienos minėjimu buvo siekiama paskatinti jaunuolius domėtis Europos šalimis per dailę ir kalbas.
Šiuo tikslu, bendradarbiaujant su Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos pedagogais, eksponuota ir pristatyta gimnazistų piešinių paroda „Europa – kalbų ženkluose“, kurioje moksleiviai perteikė svarbiausius su Europos Sąjunga susijusius akcentus. Mokytoja Virginija Kariniauskienė apžvelgė pieštų darbų tematiką ir kūrimo procesą. Mokytoja Aušra Zongailienė pasidžiaugė, kad užsienio kalbų žinias galima lavinti kitokia, jaunimui patrauklia menine forma, pasitelkiant vaizduotę ir kūrybiškumą.
Spalvingą pamokos nuotaiką kūrė į grupeles susiskirstę gimnazistai ir mokytojos, kurie entuziastingai varžėsi tarpusavyje, stengdamiesi per kuo trumpesnį laiką sudėlioti kuo daugiau interaktyvių dėlionių, sukurtų iš parodoje „Europa – kalbų ženkluose“ eksponuojamų darbų atvaizdų. Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Donata Šaulytė akcentavo šių dėlionių teikiamą šviečiamąją naudą, svarbią tiek Europos Sąjungos šalių pažinimo, tiek Europos kalbų gilinimo, tiek informacinio raštingumo lavinimo srityse.
Šiame interaktyvių edukacinių dėlionių turnyre pralaimėjusių neliko nė vieno. Mokiniams ir mokytojoms įteikta po raudonskruostį obuolį bei po knygelę „Pažinkime Europą“.
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos direktoriui Vaclovui Navickui ir visai gimnazijos bendruomenei už gražų bendradarbiavimą organizuojant įvairias edukacines bei kultūrines veiklas.


Daugiau skaityti: http://www.pagegiusvb.lt/naujienos/vyduno-viesojoje-bibliotekoje-tradicinis-interaktyvus-europos-kalbu-dienos-minejimo-renginys/

Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė-skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja


Nuotraukų autorė Liudmila Fetingienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN