Žemaitijos krašto štangos spaudimo varžybos

Naujienos: Sportas , 2017-11-22 22:11
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Lapkričio 18 d. Plungės akademiko Adolfo Jucio pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Žemaitijos krašto štangos spaudimo varžybos. Jose su štanga galynėjosi trys dešimtys atletų iš Kauno, Klaipėdos miestų bei Mažeikių, Šilalės ir Plungės rajonų.
Šios varžybos - tai kartu ir naujai atremontuotos Plungės sporto ir rekreacijos centro sunkiosios atletikos salės, esančios akademiko Adolfo Jucio pagrindinės mokyklos pusrūsyje, įkurtuvės. Beje, buvusi sunkiosios atletikos patalpa buvo įrengta dar 1976 metais. Čia treniravęsi sunkiaatlečiai Lietuvos įvairaus amžiaus čempionatuose bei sporto žaidynėse iki šiol iškovojo net 230 medalių. Prie šio skaičiaus reikėtų pridėti ir rankų lenkikų, jėgos trikovės bei štangos spaudimo atstovų apie 100 pelnytų apdovanojimų savuose čempionatuose.
Atidarymo metu dalyvius pasveikino ir linkėjo sėkmės Lietuvos Respublikos Seimo narys Jonas Varkalys. Primintina, kad jo anksčiau vadovauta uždaroji akcinė bendrovė „Plungės Jonis“ daugiau nei du dešimtmečius nuoširdžiai teikė paramą rajono sunkiaatlečiams. Susirinkusius stipruolius taip pat pasveikino Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis ir Plungės rajono tarybos narys, sporto tarybos pirmininkas Algirdas Pečiulis, kartu išreiškę viltį, jog šis renginys papildomai populiarins jėgos sportą, paskatins kuo daugiau jaunimo pasirinkti sveiką gyvenimo būdą.
Kaip ir reikėjo tikėtis, „liūto dalį“ apdovanojimų pelnė sporto klubo „Mažeikių švyturys“, kurio pirmininkas Benjaminas Milis, atstovai. Išvis, tai unikalus jėgos sporto klubas visoje Lietuvoje, išugdęs visą plejadą Europos ir Pasaulio čempionatų nugalėtojų ir prizininkų. Užtenka paminėti vien 2007 - ųjų Pasaulio kultūrizmo čempiono Rolando Pociaus, žymių galiūnų Antano Abručio, brolių Mariaus ir Vytauto Lalų pavardes. Malonu, kad A.Abrutis, 2005 metų Pasaulio taurės laimėtojas, atvyko į Plungę. Tiesa, žiūrovai šio žemaičių milžino neišvydo rungtyniaujant - jis nusprendė patausoti jėgas artėjančioms galiūnų varžyboms.
Nepaisant pajėgių varžovų nemažos konkurencijos, mūsų rajono stipruoliai irgi užkopė ant garbės pakylos - iškovojo trejetą bronzos medalių. Moterų svorio iki 63 kilogramų kategorijoje pasižymėjo žinoma sunkiaatletė Rosita Krikotina, įveikusi 55 kilogramus sveriančią štangą. Suaugusiųjų pirmoje grupėje (iki 83 kg) nudžiugino Ramūnas Liebus, jo rezultatas - 145 kilogramai. Na, o antroje suaugusiųjų grupėje (per 83 kg) su įspūdingu svoriu susidorojo Martynas Urmonas - 187,5 kg. Šis galingos išvaizdos vyras paskutiniu bandymu „atakavo“ netgi 200 kilogramus, deja, nesėkmingai.
Pastarojoje suaugusiųjų grupėje ketvirtąją vietą užėmė Andrius Diekantas (170 kg), šeštąją - Mindaugas Šakinis ir aštuntąją - Tomas Šatkauskas. Tarp jaunimo ketvirtasis buvo Dainius Varpiotas (105 kg), penktasis - Vytautas Grimalis bei šeštasis - Sikstas Kazlauskas.
Varžybų prizininkai apdovanoti Plungės sporto ir rekreacijos centro atitinkamos spalvos medaliais, o nugalėtojams įteiktos dar ir Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ įsteigtos asmeninės taurės.


Plungės sporto ir rekreacijos centro inf.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN