Darbėnuose įamžintas genocido aukų atminimas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-09-23 04:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Vakar, Lietuvos žydų genocido atminimo dienos išvakarėse, Darbėnų miestelyje atidengtas Jakovo Bunkos labdaros ir paramos fondo dovanotas atminimo ženklas, žymintis buvusią Darbėnų žydų sinagogos vietą. Taip pat darbėniškės Editos Gliožerienės iniciatyva, buvo atidengti du „Atminimo akmenys“ – memorialinės plytelės, skirtos Holokausto aukoms atminti – profesionaliam prieškario Darbėnų fotografui Elijahu Bruckui ir nužudytai 16-metei žydaitei Esterai Kvelerytei.

Kretingos rajone pirmoji sinagoga įamžinta Salantų mieste – tai dabartinis Kultūros centras. Šiais metais žydų sinagogų vietas žymintys atminimo ženklai taip pat bus įrengti Kretingos mieste ir Jokūbave. Kitais metais Kretingoje, Jokūbave, Darbėnuose ir Salantuose prie sinagogų planuojama įrengti stendus, kuriuose vizualiai bus pateikiama informacija apie jų istoriją.

Akmenų Holokausto aukoms atminti projektas yra pasaulinės reikšmės, nes jame dalyvauja kelios dešimtys šalių, tarp jų ir Lietuva.


Pagarbiai
Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės administracijos
Informacinių technologijų skyriaus vyr. specialistė
tel. (8 445) 72 171
mob. tel. +370 620 25 114
el. p. inga.tireviciute@kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN