Projektas „Energingas esu – aš viską galiu“

Naujienos: Švietimas , 2020-09-14 20:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono paramos šeimai centras vykdė projektą, finansuotą iš Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 2020 metams. Projekto tikslinė grupė buvo globėjų (rūpintojų) šeimose augantys iki 18 metų globojami (rūpinami) vaikai.

Projektinė veikla buvo organizuota stovyklos principu, siekiant mažinti išmaniųjų technologijų daromą neigiamą poveikį vaikų fizinei ir emocinei sveikatai. Globojami (rūpinami) vaikai dalyvavo 5 dienas trukusioje „Draugų“ stovykloje, kuri vyko Telšių rajone prie Germanto ežero. Stovykloje vaikai sportavo, bendravo, gerino komandinio darbo įgūdžius. Antroji projekto veikla – tai ėjimas šiaurietiškomis lazdomis. Veiklą organizavo Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Vaikai mokėsi šiaurietiško ėjimo technikos, uždavė rūpimus klausimus ir po paskaitos savo žinias pritaikė praktinėje veikloje.

Projekto veiklomis buvo siekiama, kad vaikai išmoktų dirbti komandoje, gebėtų bendrauti, ieškoti išeičių, nebijotų klysti, mokėtų džiaugtis, stiprintų savo fizinę sveikatą. Manome, kad kiekviena teisinga investicija į jauną žmogų suteikia didina tikimybes užkirsti kelią sveikatos problemoms. Projekto dalyviai džiaugiasi galimybe dalyvauti organizuojamose projekto veiklose. Globos centro specialistai dėkoja „Draugų“ stovyklos vadovams ir Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui už bendradarbiavimą.

Akmenės rajono paramos šeimai cento Globos centro Tarnybos atestuoti asmenys
Erika Rakickaitė ir Aurelija Lukė

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/projektas-energingas-esu-as-viska-galiu/1977


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN