Akcija „Visa Lietuva šoka“ kvies pajusti liaudies šokio smagumą

Naujienos: Renginiai , 2020-09-14 20:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Visų pamėgtas ir jau tradiciniu tapęs džiugių emocijų ir nepamirštamų įspūdžių dosnus renginys „Visa Lietuva šoka“ lietuviškų šokių mokytis ir šokti šiemet kvies rugsėjo 18 d. Atėjusieji į miestų ir miestelių aikštes ar kitas erdves bus kviečiami šokti visų Lietuvos regionų – aukštaičių, dzūkų, sūduvių, žemaičių ir lietuvninkų – šokių.
Džiaugdamiesi galimybe išeiti į viešąsias erdves, akcijos sumanytojai į liaudies šokio sūkurį stengsis įtraukti kuo daugiau visuomenės ir pasiekti, kad jis taptų kiekvienam prieinamu, išbandytu, pamėgtu. Rengėjai įsitikinę, kad nesudėtingi ir smagūs mūsų liaudies šokiai – visiems skirta ir ypač reikalinga pramoga.
„Tradicinis šokis, kaip ir džiugesys, pakili nuotaika, išgyvenami šokio sūkuryje, – geriausi vaistai ir energijos šaltinis, o šito mums dabar labiausiai reikia! – įsitikinusi akcijos koordinatorė Lietuvos nacionalinio kultūros centro choreografinio folkloro specialistė, folkloro ansamblių „Nalšia“, „Radasta“ ir „Poringės“ vadovė Audronė Vakarinienė. – Žinoma, prašome visų dalyvaujančiųjų akcijoje elgtis atsakingai, dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones, o pajutus bet kokį negalavimą, renginiuose nedalyvauti“, – sakė A. Vakarinienė.
Prie idėjos įgyvendinimo prisideda daugybė šalies įstaigų, bendruomenių, mėgėjų meno kolektyvų, pavienių asmenų. Jų dėka rugsėjo 18 d. atviros šokių šventės nuvilnys aikštėse, kiemuose ir kitose visuomenei atvirose erdvėse. Didesni akcijos renginiai vyks Jono Basanavičiaus aikštėje Marijampolėje, Ramybės skvere Kėdainiuose, Šėtos kultūros centre, Radviliškio miesto kultūros ir poilsio parke, Šeduvos miestelio aikštėje, Telšių Turgaus aikštėje, Butrimonių miestelio aikštėje, prie Skuodo rajono kultūros centro, Mosėdžio miestelio centre ir kituose miestuose ar miesteliuose.
Šeštą kartą rengiama akcija sostinės gyventojus ir miesto svečius rugsėjo 18 d. 18 val. pakvies į Vinco Kudirkos aikštę – renginys įsilies į Tautų mugę. Renginio dalyvius šokdins Tradicinių šokių klubas.
Akcija „Visa Lietuva šoka“, kurią inicijuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras, paremta unikaliomis mūsų muzikinio, dainuojamojo ir šokamojo folkloro tradicijomis.

Daugiau informacijos:
Audronė Vakarinienė, tel. 8 676 30 503





Kultūros informacijos poskyris
Eglė Ladigienė, tel. (8 5) 261 4763


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN