Žolinių šventėje - išlydėta vasara, sutiktas ruduo

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-08-20 22:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Palaidais plaukais, basomis kojomis, draugų ir bendraminčių apsuptyje atšvęsta gamtos ir derliaus brandos šventę – Žolinė. Šventė, tarsi lengvas atodūsis po sunkių vasaros darbų, subūrė Luokės seniūnijos bendruomenę, šventės svečius, dalyvius, rėmėjus bei žiūrovus dalintis, džiaugtis, bendrauti, suprasti ir gerai paviešėti, artimų žmonių apsuptyje.

„Jei staiga dingtų visi keliai, tai kur tuomet eitų žmonės? Kur būtų kelio pradžia? Kur būtų kelio galas? Eitų žmonės vienas prie kito be kelio, be tako eitų, žmogus būtų kelio pradžia, žmogus būtų kelio galas (...)“ – šiais skambiais, poeto Justino Marcinkevičiaus žodžiais 2020 m. rugpjūčio 15 d.prasidėjo Žolinių šventė Biržuvėnuose.

Bendrystė yra vienas svarbiausių Žolinių šventės akcentų, apie kurį ir sukosi visa šventės prasmė. „Ką reiškia kiekvienam iš mūsų žodis bendrumas? Pirmiausiai tai buvimas kartu, mokėjimas dalintis ir dirbti komandoje. Gebėjimas suprasti vieniems kitus ir padėti. Šių metų šventė – gyvas įrodymas, kokie galime būti stiprūs ir vieningi“ - šventės metu mintimis dalinosi Luokės seniūnijos seniūnas Erikas Volskis.

Šventės prasmė buvo jaučiama ne tik renginio dieną, bet ir pačiame pasiruošimo procese, kurio metu renginio organizatorius: Luokės seniūnijos darbuotojus, Biržuvėnų dvaro sodybos kolektyvą bei Luokės, Viekšnalių, Biržuvėnų ir Baltininkų bendruomenes vienijo bendras tikslas – suburti kuo didesnį būrį žmonių į šventę ir dovanoti nepakartojamas, nuoširdžias emocijas. „Žolinė – tai šventė kiekvienam iš mūsų – išsiilgusiems gyvo ir nuoširdaus bendravimo, supratimo, Lietuviškų tradicijų, o gal net paprastų pasikalbėjimų su draugais, artimaisiais ar nepažįstamaisiais“ – renginio metu kalbėjo Žolinių šventės režisierė Laura Gedvilaitė.

Kūrybines idėjas sujungę kartu su renginio režisiere L. Gedvilaite, prie šventės įgyvendinimo prisidėjo ir meninę programą pristatė Tytuvėnų kultūros centro šokių kolektyvas (choreografai Henrika Barkauskienė ir Justas Nagrockis). Skambiomis dainomis šventę papuošė, Lietuviškas tradicijas puoselėjanti, muzikuojanti Jogminų šeimyna. Loretos ir Vytauto folk džiazo grupė džiugino žiūrovus koncertu „Vakščiuo pana“. Širdis sudrebino roko grupės koncertas „Rebelheart“. Naktišokių programoje pasileidome plaukus ir šokome, trypėme kartu su unikaliu, charizmatišku Telšių kultūros centro folkloro ansambliu „Spigėns“ (vadovė Diana Bomblauskienė). Šventiniu Žolinių stalu, simbolizavusiu derliaus gausą, bendrumą ir norą pasidalinti, rūpinosi Sonata Butnorienė, Indrė Meinorienė, Jovita Siebienė, Lina Kairytė Niaurienė, Jadvyga Jakienė, Marytė Beleckienė, sodyba „Angelų malūnas“, Edita Šerlinskienė, Ukrinų šeimyna bei gausus būrys pagalbininkų šventės metu. Šventines Žolinių puokšteles rinko ir rišo Baltininkų bei Biržuvėnų kaimo bendruomenės, jas šventino ir laimino Luokės Visų Šventųjų parapijos klebonas Virginijus Palionis. Sceną papuošė didžiosios Žolinių puokštės, kurias gamino Luokės, Viekšnalių, Baltininkų, Biržuvėnų bendruomenės bei asociacija „9 Mūzos“.

Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja rėmėjams, kurių dėka galėjo įgyvendinti kūrybines idėjas ir surengti šventę, kuri,vsulaukė itin gausaus žiūrovų antplūdžio. Dėkoja visiems prisidėjusiems ir džiaugiamės turėję galimybę bendradarbiauti su puikiomis Žemaitijos krašto asmenybėmis, šviesuoliais, paprastais ir nuoširdžiais žmonėmis.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Zoliniu-sventeje--islydeta-vasara-sutiktas-ruduo


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN