Viekšniai – molinių puodų sostinė

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-08-17 21:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Po kasmetinių Žolinės atlaidų Viekšnių bendruomenė būrėsi pasidžiaugti 14-ąja respublikine Molio švente. Prie Viekšnių estrados šurmuliavo amatų ir dirbinių mugė – lankytojus šventės dalyviai džiugino geromis emocijomis: vieni vaišino įvairiais skanėstais, kiti kvietė patirti kūrybos džiugesį.

Šventėje nė vienas nebuvo nepastebėtas – viekšniškiai betarpiškai bendravo vieni su kitais, džiaugėsi geru oru ir galimybe parodyti tai, ką turi geriausia. Viekšniai juk nuo seno garsėja savo puodžiais ir keramikos tradicijomis.

Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius ir mero pavaduotoja Lina Rimkienė įteikė padėkos raštus tradicinės šventės pradininkams, iniciatoriams ir organizatoriams.

Viekšniškiai tikrai neketina „pamesti“ svarbiausių savo išskirtinumo detalių ir tvirtai laikosi nuomonės, kad vieninga bendruomenė gali išlikti tik tada, jei bus sutarimas, darna ir bendras tikslas...


šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/viek%C5%A1niai-molini%C5%B3-puod%C5%B3-sostin%C4%97/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN