„Nepriklausomybės taurę“ iškovojo telšiškis

Naujienos: Sportas , 2020-07-08 22:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Telšiuose liepos 4 dieną vyko jubiliejinis 30-tasis sunkiosios atletikos turnyras „Nepriklausomybės taurė“, kuriame tradiciškai savo jėgas išbandė stipriausios ne tik Lietuvos komandos, bet ir svečiai iš Latvijos bei Estijos. Šį tarptautinį turnyrą sunkiosios atletikos klubas „Gintarinė saulė“ rengia kiekvienais metais ir bendradarbiaujant su Telšių rajono savivaldybe bei asociacija „Nemunas“. Šiais metais turnyre dalyvavo virš 100 sunkiaatlečių, kurie varžėsi įvairiose svorio kategorijose ir amžiaus grupėse. Jauniausiam varžybų dalyviui Dominykui vos 9 metai, o vyriausias „meistrų grupėje“ dalyvavęs telšiškis Kęstutis Kasparavičius jau 65 metų. Specialiai šiam turnyrui buvo įsteigta Telšių rajono savivaldybės mero Kęstučio Gusarovo taurė.

Absoliučioje merginų grupėje iki 14 metų pati stipriausia tapo Klaipėdos atstovė Milena Norvilaitė, kuri praėjusiais metais dalyvavo ir Europos jaunių čempionate. Antrą vietą iškovojo šeimininkų Telšių „Gintarinės saulės“ komandos atstovė Eligija Maračauskaitė, o trejetuką uždarė dar viena Klaipėdos komandos atstovė Austėja Šeiningaitė.

Merginų grupėje iki 17 metų pati stipriausia buvo Latvijos komandos atstovė Sandija Keisa, antrą vietą iškovojo Degaičių komandos atstovė Brigita Remėzaitė, trečią iškovojo Klaipėdos komandos narė Giedrė Vilkaitytė.

Bendroje moterų įskaitoje dominavo Vilniaus komandos narės, kurios iškovojo pirmąsias dvi vietas. Pati stipriausia šiame turnyre tapo Monika Miliauskaitė, o jos komandos narė Indrėja Rimdziūtė iškovojo antrą vieta. Trejetuką užbaigė Klaipėdos komandos narė Inga Znotinaitė.

Mažiausioje berniukų amžiaus grupėje U-13 stipriausias tapo Vilniaus komandos atstovas Eitvidas Vaškelevičius, antrą vietą iškovojo svečias iš Estijos Purk Daniel, trečias Marijampolietis Aristėjus Arbačiauskas, o į šešetuką pateko ir šeimininkų „Gintarinės saulės“ komandos atstovas - jaunasis Giedrius Kisielius.

Sekančioje amžiaus grupėje U-15 stipriausias buvo svečias iš Estijos Vali Roomet, antras klaipėdietis Neilas Gineikis ir trečias „Degaičių“ klubo atstovas Dovydas Mažonas.

Amžiaus grupėje U-17 nenugalimas buvo latvis Lauris Logins, iškėlęs 150kg., antrą ir trečią vietas iškovojo Vilniaus komandos atstovai - Martynas Adomėnas ir Danielius Macesovič.

Iki 20 metų amžiaus grupėje savo meistriškumą įrodė, kol kas vienintelis sunkiaatletis Lietuvos istorijoje dalyvavęs jaunimo Olimpinėse žaidynėse Argentinoje marijampolietis Žilvinas Žilinskas, antrą vietą iškovojo Panevėžio komandos atstovas Kornelijus Pamarnackas, trečias jo komandos draugas Mindaugas Tauginas.

Absoliučioje vyrų grupėje Lietuviai įrodė pranašumą prieš svečius iš Latvijos ir Estijos, o pats stipriausias šio turnyro dalyvis tapo šeimininkų „Gintarinės saulės“ komandos atstovas - telšiškis Linas Kvietkauskis, kuris išrovė 140 kg sveriančią štangą ir pastūmė 182 kg. Už geriausią rezultatą nugalėtojui Linui Kvietkauskiui įteikta Mero taurė. Viso dvikovėje surinkęs 322 kg nepaliko vilčių antrą vietą iškovojusiam šilutiškiui (dabar atstovaujančiam Klaipėdos miestą) Lukui Kordušui bei trečią vietą iškovojusiam anykštėnui (šiuo metu Vilniaus komandos treneriui) Mindaugui Januliui.

Dėkojame renginio organizatoriams už saugomą tradiciją ir populiarinamą sportą Telšiuose. Sveikiname visus turnyro nugalėtojus bei dalyvius linkėdami puikių pasiekimų ir ateityje.



šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Tarptautiniame-sunkiosios-atletikos-turnyre-nepriklausomybes-taure-2020-telsiskis-linas-kvietkauskis/78


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN