„Sveikatiados“ ambasadorių suvažiavime – dėmesys sveiko gyvenimo įpročių iniciatyvoms

Naujienos: Renginiai , 2020-07-02 10:31
El. pašto adresas: gabrijela@adverum.lt

Šiais metais gražia tradicija tapusi socialinė programa vaikams „Sveikatiada“ vyko jau dešimtą kartą. Visus metus jos dalyviams siūlomos įvairios veiklos, skatinančios sveiką vaikų gyvenimo būdą. Ypatingą dėmesį programa skiria ugdyti sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo įgūdžius.

Metų pradžioje „Sveikatiados“ inicijuotas tyrimas parodė, kad išlieka tendencija, jog bendrojo ugdymo mokyklų 6–7 klasių mokinių mityba dar nėra palanki sveikatai ir mokiniai nėra pakankamai fiziškai aktyvūs. Ne visi mokiniai laikosi mitybos režimo bei kasdien pusryčiauja, nepakankamai dažnai vartoja daržovių bei vaisių, net kas antras kasdien valgo saldumynus, per mažai geria vandens. Todėl ypač svarbu jau nuo jauno amžiaus atkreipti dėmesį į tinkamus įgūdžius. Būtent „Sveikatiados“ programa Lietuvoje juos formuoti padeda skirtingomis vaikams patraukliomis priemonėmis pamokose ir po pamokų. Taip pat programa kelia tikslą ugdyti visos šeimos sveiką gyvenseną bei suteikti ne tik žinių, bet ir praktinių įgūdžių.

„Sveikatiados“ ambasadorių suvažiavimas

Birželio pabaigoje Kauno r., Raudondvario dvare, vyko jubiliejinis – dešimtasis – „Sveikatiados“ ambasadorių suvažiavimas. Į jį susirinko kiekvienoje programoje dalyvaujančioje mokykloje tęstines veikas įgyvendinantys atstovai. Taip pat prie suvažiavimo prisidėjo ir programos partneriai. Suvažiavimo metu buvo pristatomi projekto dalyvių pasiekimai, vyko aktyviausių ugdymo įstaigų apdovanojimai bei edukacinės veiklos.

Suvažiavime „Sveikatiados“ ambasadoriai dalinosi idėjomis ir gerąja patirtimi, kaip paskatinti vaikus rinktis subalansuotą mitybą ir puoselėti pakankamą fizinį aktyvumą. Taip pat buvo aptariami būdai, kaip į sveikos gyvensenos formavimą galima įtraukti visą šeimą ir paskatinti vaikus kartu su tėvais eiti apsipirkti, tvarkytis ir ruošti maistą. Taip ne tik stiprinami šeimos ryšiai, bet ir ugdomi tinkami įgūdžiai.

Dėmesys „Sveikatiadai“ – ir iš pasaulinių bendrovių

„Sveikatiados“ programą palaiko ir remia ne tik valstybinės institucijos ar nevyriausybinės organizacijos, bet ir socialiai atsakingos verslo įmonės. Prie jos prisideda ir tokie pasaulinio lygio prekės ženklai kaip „Nestlé“. „Nestlé Baltics“ programos partnere yra jau 10 metų – nuo pat „Sveikatiados“ sukūrimo. Bendrovės iniciatyva „Nestlé for Healthier Kids“ sutampa su programos propaguojamais tikslais ir siekia padėti ateities kartoms rinktis sveikesnį gyvenimo būdą, subalansuotai maitinantis ir aktyviai gyventi.

„Sveikatiados“ ambasadorių suvažiavime „Nestlé Baltics“ saldumynų, kakavos ir kulinarijos verslo vadovė Baltijos šalims Vilma Kapočienė pasidalino patirtimi apie sveikesnei vaikų mitybai skirtas programas. Pasak V. Kapočienės, vaikų sveikata – globali problema ir jai spręsti reikia ne tik tėvų ar globėjų, bet ir sveikatos apsaugos profesionalų bei maisto pramonės atstovų dėmesio.

„Kaip rodo duomenys, didelė dalis vaikų susiduria su svorio problemomis. O jas spręsti labiausiai ir padeda subalansuota mityba. Vienas iš būdų įpratinti vaikus subalansuotai maitintis – kartu su jais ruošti maistą. Vaikai, padedantys ruošti maistą, išsiugdo sveikesnius mitybos įgūdžius ir ateityje juos išlaiko. Be to, ruošiant valgius kartu, galima paskatinti vaikus rinktis sveikatai palankesnius patiekalus, sudominti naujais, neragautais produktais, – sako V. Kapočienė. – Mūsų bendrovė ne tik remia, bet ir kuria įvairias programas, skirtas padėti šeimoms išsiugdyti tinkamus įgūdžius. Užsibrėžėme ambicingą tikslą per ateinančius dešimt metų 50 mln. vaikų visame pasaulyje padėti gyventi sveikiau.“

Pasak V. Kapočienės, sveikai maitintis padeda ir maisto ruošimas namie kartu su visa šeima. Tėvai gali paskatinti vaikus domėtis mityba ir pirmenybę teikti sveikesniems pasirinkimams. Siekdama lengviau padėti gaminti, „Nestlé“ rengia pamokas, kad tėvai kartu su vaikais galėtų nuotaikingai gaminti lengvus sveikesnius patiekalus. Šeimos skatinamos rinktis lengvus receptus, kuriems nereikia daugybės ingredientų bei rinktis šviežią produkciją.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN