Jūsų oda ir plaukai gali parodyti, ar jums trūksta mineralų

Naujienos: Mokslas , 2020-06-26 19:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Gan plačiai paplitusi nuomonė, kad paauglių odos, plaukų ir nagų problemas lemia hormonų pusiausvyros sutrikimas. Vis dėlto, jei jų mityba netinkamai subalansuota ar akivaizdžiai nesveika, kosmetines problemas gali būti lėmusi svarbiausių mineralų stoka.

Stipresni plaukai, skaistesnė oda, ilgesni nagai... Tai skamba kaip grožio klinikos reklama. Išties tokiose klinikose lankosi daugybė tobulos išvaizdos siekiančių jaunuolių. Deja, jei tikroji jų problemų priežastis – nesveiki valgymo įpročiai, lankydamiesi grožio klinikose tik švaistys savo laiką ir pinigus.

„Visų pirma, dažniausiai linkstama nepastebėti tokių mineralų kaip selenas ir cinkas stokos“, – www.15min.lt atstovams tvirtina vaistinių tinklo „Apotheka“ vaistininkė Šarūnė Borkertė.


Dirvožemyje per mažai seleno

Aukščiau paminėtų mineralų stoka išties gali lemti paprastai su oda, plaukais ir nagais siejamų problemų atsiradimą. Nemažos Europos dalies, ypač Lietuvos, žemdirbystei naudojamose dirvose seleno yra gana mažai. Nekreipiant dėmesio į šią problemą, žmonėms jo gali tiesiog pritrūkti.


Ne vien dėl išvaizdos

Vis dėlto, optimaliai pagerinti mineralų kiekį organizme reikėtų ne vien dėl išvaizdos. Neskaitant plačiai žinomų faktų, kad cinkas padeda palaikyti gerą odos būklę, o seleno ir cinko derinys naudingas plaukams ir nagams, abu šie mineralai taip pat reikalingi normaliai imuninės sistemos veiklai užtikrinti. Vadinasi, odos, plaukų ir nagų problemos iš tikrųjų gali reikšti, kad Jums trūksta gyvybiškai svarbių mikroelementų kitoms gyvybinėms funkcijoms palaikyti.


Pagerina vaisingumą ir apsaugo ląsteles

Cinkas ir selenas taip pat padeda apsaugoti organizmo ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Selenas padeda išsaugoti tinkamą spermos ląstelių formavimąsi ir gerą skydliaukės veiklą, o cinkas padeda išsaugoti vaisingumą ir palaikyti hormonų, pavyzdžiui, testosterono, pusiausvyrą.


Gerai biologiškai įsisavinamas

Suvartoti pakankamai seleno su maistu gali būti itin sudėtinga, jei dirvožemyje šio mikroelemento yra per mažai, tačiau papildų vartojimas gali būti vienas iš patogių būdų šiai problemai išspręsti. Pasirinkę tokį preparatą kaip „Bio-Selenium + Zinc“, vienoje tabletėje rasite seleno, cinko ir vitaminų A, B6, C bei E.


Patentuotos seleno mielės

„Bio-Selenium + Zinc“ sudėtyje yra patentuotų seleno mielių („SelenoPrecise“), kurių dokumentais patvirtintas biologinis įsisavinimas yra net 88,7 procento. Faktas, kad šios natūralios seleno mielės taip gerai įsisavinamos, reiškia, kad šis papildas ženkliai geriau už kitus padeda užtikrinti pakankamą seleno kiekį organizme.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN