Mažeikių rajone, Židikuose, vaikai klausėsi Kamišibai stalo teatro pasakos

Naujienos: Švietimas , 2020-06-15 21:19
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Birželio 9 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Židikų filialo bibliotekininkė Benita Vaizgėlienė pakvietė Židikų miestelio vaikus į kultūros cento salę. Vaikams buvo paruošta staigmena – kamišibai teatro pasaka „Gimtadienis miške“.
Prieš tai bibliotekininkė vaikus supažindino su skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ taisyklėmis, papasakojo, kaip galima užsiregistruoti ir dalyvauti šioje akcijoje, kokius prizus galima laimėti. Pasidžiaugė, kad Žigymantas Pragulbickas jau įveikė visas penkias užduotis. „Šių metų šūkis – „Skaitymas mus jungia!“, todėl šiandien susirinko jūsų toks didelis būrys“, – sakė bibliotekininkė. Palinkėjusi visiems smagaus dalyvavimo skaitymo iššūkyje, bibliotekininkė pasidėjo ant stalo medinę dėžutę. Kai kurie mažieji bibliotekos lankytojai jau buvo matę teatro dėžutę „kamišibai“, bet tėveliams tai buvo staigmena. Šios pasakos kūrėja ir iniciatorė – Židikų bibliotekininkė, tačiau nupiešti pasaką padėjo Židikų kultūros centro režisierė Ilona Michalenkovienė. Tai pasakojimas, kai yra rodomi paveikslėliai. Šis pasakojimo būdas kilęs Japonijoje. Tokio tipo teatrui reikalinga nedidelė, nešiojama stalo širma pasakoms ir įvairioms istorijoms pasakoti bei kurti. Taip, rodydama paveiksliukus, bibliotekininkė vaikams pasekė pasaką apie grybo monstriuko Rundi gimtadienį. Panašių istorijų bibliotekoje bus galima išgirsti dar ne kartą, nes bibliotekininkė jau turi paruošusi naujų pasakų.

Papasakojus istoriją apie gimtadienį, susirinkusieji buvo pavaišinti ledais. Koks gimtadienis be saldumynų? Sekama pasaka džiaugėsi ne tik vaikučiai, bet ir juos atlydėjusios mamytės, močiutės ir mokytojos.


Benita Vaizgėlienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Židikų filialo bibliotekininkė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN