Tęsiama žvyrkelių asfaltavimo programa Akmenės rajone

Naujienos: Savivalda , 2020-06-04 20:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos pasirašė žvyrkelių asfaltavimo sutartis 2016–2020 m. Šiame laikotarpyje net 92 km žvyrkelių bus išasfaltuoti!

Valstybinės reikšmės žvyrkelių asfaltavimas vykdomas atsižvelgiant į turimas lėšas ir pagal viešai Kelių direkcijos tinklalapyje paskelbtą žvyrkelių asfaltavimo sąrašą: https://bit.ly/2U085HW.

Š. m. kovo mėn. Vyriausybė priėmė sprendimą „atšildyti“, t. y. leisti naudoti, 142 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (toliau – KPPP) lėšų, iš kurių 112 mln. eurų numatyta panaudoti žvyrkelių asfaltavimui ir kitiems valstybinės reikšmės kelių projektams.

Kelių direkcijai 2020 metams žvyrkelių asfaltavimui iš viso skirta 145,8 mln. eurų: iš jų 99,8 mln. eurų tikslinių lėšų ir 46 mln. eurų papildomai iš „atšildytų“ lėšų. Š. m. birželio 2 d. duomenimis, Kelių direkcija 2020 metams turi sutartinių įsipareigojimų valstybinės reikšmės kelių asfaltavimui beveik už 170 mln. eurų.

Siekiant užtikrinti sklandų valstybinės reikšmės žvyrkelių asfaltavimo programos įgyvendinimą 2021 metais ir pradėti jų asfaltavimą iš karto pasibaigus technologinei pertraukai, t. y. nuo 2021 metų kovo 15 d., Kelių direkcija š. m. birželio mėn. jau pradėjo skelbti pirkimus kitų metų valstybinės reikšmės kelių asfaltavimui.


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/tesiama-zvyrkeliu-asfaltavimo-programa-akmenes-rajone/1708


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN