Kan. Vygintas Gudeliūnas mini 20 metų tarnystės jubiliejų

Naujienos: Asmenybės , 2020-06-03 19:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

20 metų nuoširdumo, sunkiai pakartojamos ramybės ir to jausmo, kad pasirinktas gyvenimo kelias gali dovanoti tiek daug gerumo šalia esantiems. Kalbu apie visiems mums gerai pažįstamą kan. Vygintą Gudeliūną, kuris birželio 1 – ąją minėjo 20 metų tarnystės jubiliejų. Užsukus trumpam vizitui į svečius kaip visada mane pasitiko šilta kan. Vyginto Gudeliūno šypsena, o net ir keliolika minučių trukęs pokalbis rodos įkvėpė naujų vilčių, jėgų bei priminė apie kasdien tyliai daromus didelius darbus čia, Žemaitijos sostinėje.

Vygintas Gudeliūnas yra Bažnyčios mokslo žinovas, po studijų Telšių seminarijoje metus studijavęs dviejuose Italijos universitetuose. Buvo kviestas į Lietuvos Vyskupų konferencijos sekretoriatą, tačiau šio kvietimo atsisakė - labiau yra vienatvės žmogus, mylintis tarnystę parapijoje. Tačiau paties kunigo dvasingumo paieškų kelias, jo paties teigimu, nebuvęs lengvas. Jis gimė prie Pagėgių gausioje 6 vaikų šeimoje, – joje buvo priešpaskutinis vaikais. Būdamas trylikametis išvažiavo į Vilniaus sporto mokyklą – buvo bėgikas lengvaatletis. „Norą gilinti tikėjimą pajutau netikėtai – sykį važiuodamas troleibusu prie „Vaikų pasaulio“ pamačiau veikiant „Tikėjimo žodžio“ bendruomenę ir pradėjau joje lankytis“, – pasakoja V. Gudeliūnas.

Tegul nuoširdumu ir šiluma lydimas Jūsų 20 metų tarnystės kelias ir toliau išlieka pavyzdžiu visai mūsų bendruomenei.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Kan-vygintas-gudeliunas-mini-20-metu-tarnystes-jubilieju


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN