Telšiuose, rudens šventėje pareigūnai skatino pėsčiuosius būti saugiems keliuose – užsisegti atšvaitą

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-10-08 16:29
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Saulėtą šeštadienio rytą Telšiuose vyko tradicinė rudens gėrybių ir linksmybių šventė „Turgus 2018“. Šventėje dalyvavo ir Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai kartu su Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, kurie kvietė visus norinčius išbandyti demonstracinius įrenginius, imituojančius automobilio apvirtimą, atsitrenkimą bei saugos diržų efektyvumą. Išbandžiusieji teigė, kad keliuose reikia elgtis taip, jog tokių dalykų netektų patirti realybėje.

Šventės metu policijos pareigūnai rūpinosi kiekvieno - tiek mažo, tiek didelio saugumu. Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai, pasitelkę į pagalbą jaunuosius policijos rėmėjus, o taip pat ir mylimiausią vaikų draugą Amsį, patiems mažiausiems dovanojo įvairiaspalvius balionus. Vaikai buvo kviečiami sėsti prie būtent jiems skirto tarnybinio policijos automobilio vairo, o automobilį išbandžiusieji - atsidėkodami dovanojo savo nuoširdžias šypsenas.

Policijos pareigūnai taip pat rūpinosi, kad pėstieji būtų matomi tamsiu paros metu, jiems dovanojo atšvaitus. Bendraudami su įvairaus amžiaus žmonėmis, visiems priminė, kaip taisyklingai nešioti atšvaitą. Pagrindinė taisyklė – atšvaitas prisegtas prie drabužių turi būti matomas kitiems eismo dalyviams. Svarbu įsidėmėti ir tai, kad atšvaitas turi būti pritvirtintas dešinėje pusėje.

Šis, taisyklingai nešiojamas, šviesą atspindintis elementas vakarėjant ar tamsiu paros metu einant gatve, padeda pėsčiajam būti matomam asmenų vairuojančių transporto priemones ir tokiu būdu išvengti nelaimės.

Policijos pareigūnai pataria, kad būdami drausmingi, atidūs eismo dalyviai, būsime pavyzdžiais savo vaikams, ugdysime jų saugumo jausmą ir taip visi kartu prisidėsime prie saugumo keliuose puoselėjimo.

Būkime matomi ir saugūs keliuose!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN