Kalvarijos choras „Sonantem“ – dainomis stiprina bendruomenę

Naujienos: Asmenybės , 2018-11-05 22:03
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kalvarijos miestelio choras „Sonantem“ rudenį pasitinka atsinaujinęs: kelionė ir koncertas Italijoje vis dar žadina prisiminimus, o nauji choro laiptai ir kokybiškas pianinas jau puošia bendruomenės namus. Pavasarį skirtingų kartų atstovus vienijančios asociacijos „Skambėjimas“ projektas „Mums choras svarbus kaip oras“ laimėjo lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ inicijuotos programos „Mes – bendruomenė“ konkursą ir gavo daugiau nei 8,5 tūkst. eurų finansavimą.

„Jau ketvirtus metus vykstančios programos „Mes – bendruomenė“ šių metų tikslas – mažinti atskirtį ir skatinti dialogą tarp skirtingų kartų. Norime padėti bendruomenėms sukurti draugišką kaimynystę, kurioje kiekvienas jaustųsi laukiamas. Džiaugiamės, jog muzikinių ambicijų draugėn suburti „Sonantem“ choristai, „Mes – bendruomenė“ programos dėka, ne tik įgyvendino savo profesinius tikslus, bet praturtino vietos gyventojų taip pat ir senjorų laisvalaikį“, – sako Kristina Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė.

Laimėjęs šių metų „Mes – bendruomenė“ konkursą choro kolektyvas įgyvendino kelias svajones: leidosi kelionėn į Italiją, įsigijo choro laiptus, reikalingus koncertams, ir naują pianiną choristams akomponuoti.

Choro „Sonantem“ prezidentė Daiva Juodagalvienė sako, kad pergalė „Mes – bendruomenė“ programoje dovanojo kolektyvui kur kas daugiau – neįkainojamą patirtį: „Drąsiai galiu teigti, jog kelionė į Italiją įkvėpė tobulėti. Ten ne tik patys koncertavome, bet ir klausėmės kitų chorų pasirodymų. Supratome – esame skirtingi, bet visus vienija ta pati aistra“.

Pasak choristų, kelionė į kalnus padėjo atsiskleisti tikrajam skirtingų kartų bendradarbiavimui –choristai išbandė save, išmoko ištiesti vienas kitam ranką, dirbti kaip komanda ir taip dar labiau susivienyti: „Draugiška pagalbos ranka, geranoriškas žvilgsnis ar žodis – tokie paprasti dalykai, žmogiškas gerumas sustiprino mus visus“, – įspūdžiais dalinasi D. Juodagalvienė.

Programos „Mes – bendruomenė“ parama suteikė galimybę chorui įsigyti laiptus – juos kolektyvas planuoja vežiotis į koncertus kaimuose ar mažuose kultūros namuose, nes koncertuodami miesteliuose kolektyvo nariai dažnai neturi ant ko patogiai atsistoti. Choro repeticijas ir koncertus praturtins ir naujasis pianinas, taip pat įsigytas programos lėšomis.

Kelionės įspūdžiais pasidalijo bei naujus kūrinius bendruomenei choras pristatė neseniai surengtame padėkos koncerte Kalvarijos miestelio gyventojams. „Sonantem“ nariai neketina sustoti. jie ir toliau plės choro koncertinę veiklą provincijoje, muzikiniais pasirodymais džiugins aplinkines bendruomenes bei senelių namų gyventojus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN