Kretingos bibliotekoje - edukacinė pamoka „Lietuvos pilys ir piliakalniai“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-02-21 17:09
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Švenčiant Lietuvos valstybingumo šimtmetį, Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos Edukacijos centre vyko pamoka vaikams „Lietuvos pilys ir piliakalniai“, kurios tikslas – plėsti vaikų žinias apie šalies praeitį, jos istoriją, pilis ir piliakalnius, pažinti lietuvišką simboliką. Surengta ir vaikams skirtų knygų apie Lietuvą paroda.
Edukaciniame renginyje dalyvavo Kretingos Marijono Daujoto pagrindinės mokyklos ketvirtokai su mokytoja Nijole Meškauskiene. Pamoką vedė Vaikų literatūros centro vyr. bibliotekininkė Danutė Žiobakienė, kuri moksleiviams trumpai pristatė Lietuvos pilis ir piliakalnius ir pateikė išspręsti užduočių. Susiskirstę į komandas lietuviškais pavadinimais – „Lietuvaičiai“, „Pilėnai“, „Lietuvos penketas“, „Lietuvos mergaitės“, „Penkios eglaitės“ – vaikai sprendė literatūrinius galvosūkius: išrinko kryžiažodžiui tinkamus žodžius iš Maironio eilėraščio „Trakų pilis“; perskaitę tekstą apie piliakalnius ir legendas, išsprendė kryžiažodį ir užrašė aukščiausios Žemaitijos kalvos – Medvėgalio piliakalnio – pavadinimą; teisingai atsakė į klausimyną „Ar žinai?“. Įveikę iš pirmo žvilgsnio nelengvas užduotis visos komandos džiaugėsi laimėjimu. Pamokos darbą sėkmingai vainikavo bendra veikla – duotame pilies kontūre visų kartu nupieštas pilies gynybinis įtvirtinimas.
Pažintinė literatūrinė kelionė po Lietuvos pilis ir piliakalnius pradinių klasių moksleiviams buvo ne tik žinių apie Lietuvą, jos praeitį, istoriją, piliakalnius ir didingas pilis bei jų valdytojus įtvirtinimas. Tai ir patrauklia žaidybine forma pateiktų naujų faktų apie gausiausiai piliakalnių visoje Europoje turinčią Lietuvą, švenčiančią atkurtos valstybės šimtmetį, pažinimas, jos simbolių literatūroje supratimas.
Šis smagios veiklos kupinas edukacinis užsiėmimas moksleiviams – bibliotekos vykdomos programos „Ta paukštė laisva – Lietuva“ dalis.


Asta Kuktorovienė
Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Informacinių technologijų ir viešinimo skyriaus vedėja


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN