Žinias Konstitucijos egzamine tikrinosi daugiau nei 32 tūkstančiai žmonių

Naujienos: Asmenybės , 2018-10-08 20:34
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Spalio 4-ąją visoje Lietuvoje buvo laikomas Konstitucijos egzaminas. Gyventojai turėjo galimybę pasitikrinti žinias apie valstybės sąrangą, jos valdymą, prisiminti ankstesnes Lietuvos Konstitucijas.
Konstitucijos egzaminas vyko 60 Lietuvos savivaldybių, daugiau nei 600 bendrojo lavinimo mokyklų, 18-oje aukštųjų mokyklų, Lietuvos aklųjų bibliotekoje ir 11-oje įkalinimo įstaigų. Beveik 600 piliečių egzaminą laikė virtualiai, naujienų portale DELFI.
Kaip ir ankstesniais metais, aktyviausia egzamino dalyvių grupė buvo moksleiviai. Didžiausiu aktyvumu išsiskyrė Kauno mokyklos: Kazio Griniaus progimnazija (890 mokiniai) ir Kauno Maironio universitetinė gimnazija (436 mokiniai).
1-4 klasių moksleiviams buvo pateikta kūrybinė užduotis „Aš ir Tu – dar 100 metų kartu!“. Mažiausieji pateikė per 400 piešinių. Už pradinukų darbus nuo spalio 10 d. iki 16 d. bus galima balsuoti portale DELFI.
Tarp aukštųjų mokyklų aktyviausias buvo Vilniaus Gedimino technikos universitetas (183 studentai). Šiemet egzamine taip pat itin aktyviai dalyvavo Vilniaus kolegijos Verslo vadybos fakulteto studentai (159). Iš viso Lietuvoje Konstitucijos egzaminą laikė daugiau nei 700 studentų.
Didžiausią aktyvumą tarp savivaldybių demonstravo Vilniaus miesto (83 piliečiai) ir Klaipėdos miesto (35 piliečiai) savivaldybės. Iš viso šalies savivaldybių egzaminą laikė daugiau nei 500 Lietuvos piliečių, norinčių pasitikrinti savo konstitucines žinias.
Konstitucijos egzaminą Lietuvos aklųjų bibliotekoje laikė ir regos negalią turintys žmonės.
Pirmojo etapo egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Į antrąjį etapą pateko tie, kurie teisingai atsakė į 25 klausimus ir daugiau. Antrajame etape dalyvaus 632 geriausias žinias pademonstravę egzamino dalyviai. Internetu egzaminą laikyti pasirinkę piliečiai dalyvavo tik pirmajame etape.
Konstitucijos egzamino dalyviai varžėsi atskirose grupėse: piliečių, teisę studijuojančių ir teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, aklųjų ir silpnaregių, laisvės atėmimo vietose esančių nuteistųjų bei moksleivių (atskirose grupėse: 1-4, 5-7, 8-10, 11-12 kl.).
Konstitucines žinias šiemet pasitikrino daugiau nei 32 tūkstančiai žmonių.
Geriausiai pirmajame etape pasirodę dalyviai spalio 18 d. susirungs antrajame etape. Į antrąjį etapą patekę dalyviai egzaminą laikys toje pačioje vietoje, kurioje laikė pirmąjį etapą.
Po antrojo etapo paaiškės 32 egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 25 d. Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos egzamino globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Organizuojant Konstitucijos egzaminą talkina Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas, Lietuvos savivaldybės, Švietimo ir mokslo ministerija, Vilniaus licėjus, Mykolo Romerio universitetas, Lietuvos aklųjų biblioteka, UAB „ParcelABC“, UAB „MediaTraffic“.
Žinią apie Konstitucijos egzaminą padeda skleisti projekto partneriai: naujienų portalas DELFI ir LRT.

Išsamesnė informacija apie egzaminą: http://konstitucijosegzaminas.lt/


Daugiau informacijos:
Teisingumo ministerijos Visuomenės informavimo skyrius tel. 8 (5) 2191882, 8 (686) 50011.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN