AB „Lietuvos draudimas“ apdraudė mūsų rajono mokinius – 20-tą kartą vyksta akcija „Apsaugok mane“

Naujienos: Verslas , 2019-08-21 18:42
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Ilgiausiai šalyje gyvuojanti socialinė akcija „Apsaugok mane“ šiemet pasitinka 20-tą rudenį. Visoje Lietuvoje, o taip pat ir Akmenės rajono savivaldybėje, rugsėjis skelbiamas saugaus eismo mėnesiu.

Nutikus nelaimei – nemokamas draudimas

Akcijos „Apsaugok mane“ iniciatorė didžiausia draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ kaip ir kasmet visą rugsėjį visus Akmenės rajono mokinius apdraus asmens draudimu. Draudimas galios visoje Lietuvoje ištisą parą, jei mokinys keliaudamas pėsčiomis nukentėtų eismo įvykyje. Kiekvienam mokiniui dovanojamo draudimo suma – 5 tūkst. eurų.

„Draudimo apsauga mokyklinio amžiaus vaikams įsigalios automatiškai pačią pirmą mokslo metų dieną, o dėl to tėveliams nieko daryti nereikia. Svarbiausia, kad, nutikus nelaimei kelyje, jie žinotų, jog gali kreiptis į mus dėl patirtos žalos atlyginimo“, – sako AB „Lietuvos draudimas“ Mūšos skyriaus vadovas Raimondas Grigalaitis.

Pasirūpins saugiomis perėjomis

Akmenės rajono savivaldybės darbuotojai pasirūpins, kad prie mokyklų esančios perėjos būtų paženklintos ryškiu „Apsaugok mane“ ženklu, kurį atpažįsta didžioji dauguma vairuotojų ir pėsčiųjų. „Svarbiausia mūsų, suaugusiųjų, rudens pamoka – apsaugoti vaikų, mokinių keliones, kad namus ir mokyklą jie pasiektų saugūs ir sveiki. Mažieji eismo dalyviai, neretai po ilgųjų vasaros atostogų išsiblaškę ir mažiau atidūs, todėl visus vairuotojus tradiciškai kviečiame vairuoti atsargiau, o tėvelius – priminti vaikams, kaip saugiai pereiti gatvę“, – sako AB „Lietuvos draudimas“ Mūšos skyriaus vadovas Raimondas Grigalaitis.

Svarbu nedelsiant kreiptis

AB „Lietuvos draudimas“ apdraudžia visus mokinius, kurie keliauja pėsčiomis ar važiuoja dviračiu. Patekus į eismo įvykį, tėvai ar globėjai kviečiami apie tai iš karto pranešti AB „Lietuvos draudimas“ telefonu 1828. Užregistravus įvykį, bendrovės specialistai išsamiai paaiškins, ką daryti toliau.

Iš viso nuo akcijos pradžios į AB „Lietuvos draudimas“ kreipėsi 93 nukentėjusių mokinių tėvai, atlyginta žala siekia daugiau nei 40 tūkstančių eurų.

Taip pat jau trečius metus iš eilės AB „Lietuvos draudimas“ padovanos daugiau nei 12 tūkstančių šviesą atspindinčių liemenių saugesnėms rajonų pradinių klasių mokinių išvykoms. 2017–2018 metais tokiomis liemenėmis buvo aprūpinti net 212 rajonų pradinių klasių mokiniai, šiemet jas gaus dar 11 rajonų pradinukai. Iš viso AB „Lietuvos draudimas“ jau padovanojo daugiau nei 34 tūkstančius šviesą atspindinčių liemenių pradinių klasių mokiniams.

AB „Lietuvos draudimas“ inicijuojama akcija „Apsaugok mane“ vyksta nuo 2000-ųjų ir yra tapusi rudens tradicija. Skaičiuojama, kad šiemet Lietuvos miestuose ir miesteliuose specialiu akcijos ženklu bus paženklinta apie 1 tūkst. prie mokyklų esančių perėjų, o AB „Lietuvos draudimas“ iš viso apdraus daugiau kaip 320 tūkst. mokinių. Akcijos metu planuojama imtis ir kitų saugaus eismo priemonių, kurios padėtų mažinti avaringumą Lietuvos keliuose.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Mockuvienė

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/ab-lietuvos-draudimas-apdraude-musu-rajono-mokinius-20-ta-karta-vyksta-akcija-apsaugok-mane/740


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN