KKKC Parodų rūmuose – susitikimas su knygos "Lyderystė" autoriais

Naujienos: Švietimas , 2019-08-07 21:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Į Klaipėdos parodų rūmus (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) kitą trečiadienį, rugpjūčio 14 d., 18 val. klaipėdiečius ir miesto svečius pokalbio apie lyderystę kviečia knygos „Lyderystė“ autoriai, verslininkai Alisa Miniotaitė ir Ignas Staškevičius. Prieš tai rugpjūčio 13 d. susitikimas su verslo lyderiais vyks Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centre.

Leidyklos „Tyto alba“ 2019 metų pavasarį išleista knyga „Lyderystė“ nagrinėja atsakymus į lyderystės „kaip“: kaip tapti lyderiu, kaip vesti žmones pirmyn, kaip padaryti, kad žmonės tave sektų, kaip pasiekti tikslą. Remdamiesi savo patirtimi, autoriai A. Miniotaitė ir I. Staškevičius žvelgia į lyderystės reiškinį pro skirtingų teorijų akinius. Jųdviejų spalvingas pokalbis ir įžvalgos gali ne tik įkvėpti vadovus, bet ir padėti norintiesiems tapti lyderiais, paskatinti imtis veiklos.


Ramūno Blavasčiūno nuotr.
„Lyderystės“ autorių susitikimas su skaitytojais pajūryje – ne atsitiktinis, kadangi būtent čia ir gimė didžioji dalis šios knygos.

Minėjote, kad didelė dalis šios knygos ir buvo parašyta pajūryje – kokiomis aplinkybėmis?
Alisa Miniotaitė (A. M.): Neringa – visuomet galimybė atitrūkti nuo miesto šurmulio. Ypač gera ištuštėjusioje Nidoje. Kadangi žiema į Neringą ateina vėliau, nuo rugpjūčio pabaigos iki pat gruodžio čia būti yra labai malonu. Neringoje rašiau ne tik šią knygą, bet ir disertaciją, atvažiuoju ramiai apmąstyti verslo idėjų ar plėtros planų.

Ignas Staškevičius (I. S.): Pajūryje praleidžiu kiekvieną vasarą skaitydamas ir rašydamas, čia parašiau nemažą „Lyderystės” dalį.

Kas jums labiausiai patinka pajūryje, kodėl gera čia būti, ką mėgstate veikti?
I. S.: Čia mėgstu tiesiog gyventi vasarą – bendrauti, bėgioti, plaukioti, lankytis koncertuose. Man patinka Palanga – ji ir kurortiška, ir tinka darbui: patogu susisiekti su kitais miestais, yra įvairių paslaugų. Šis kraštas gražėja ir auga, man labai smagu, kad pajūry gausėja ne tik lankytojų, bet ir nuolatinių gyventojų.

A. M.: Kai atvažiuoju su šeima, viskas labai paprasta – laikomės neformalaus plano: pusryčiai, pietūs, vakarienė, tarpuose jūra, dviračiai, miškai, žaidimai. Jei viena – daugiausiai laiko praleidžiu rašydama ir vaikščiodama pajūriu. Nida tada būna visiškai nurimusi.



Jau buvote susitikę su knygos „Lyderystė“ skaitytojų auditorija Vilniuje ir Kaune. Kas žmonėms labiausiai rūpi, ko jie klausia?
A. M.: Man regis, žmonės ieško vilties, geros žinios. Vieniems gera žinia, kad lyderiu tampama, vadinasi, ir jie gali tapti. Kitiems – kad gali tapti geresniu vadovu ir nori gauti įžvalgų, ką reikia daryti. Treti tikisi, kad jų vadovai taps tikraisiais lyderiais. Ir galų gale – bendroje diskusijoje randame atsakymus, kaip Lietuva gali būti dar geresnė šalis gyventi.

I. S.: Iš kitų susitikimų įstrigo, kad žmonėms labai rūpi, jog Lietuvoje būtų daugiau lyderių, o taip pat – kad lyderiais taptų jų vaikai. Kažkodėl susidomėjusieji knyga mažiau svarsto, kaip puoselėti savo pačių lyderystę.

INFORMACIJA

Dr. A. Miniotaitė yra tarptautinės bendrovės „Alisa Management Laboratory“ įkūrėja, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Vadovų magistrantūros Lyderystės programos vadovė. Veda mokymus, konsultuoja Lietuvos ir užsienio bendroves. Laidų bei straipsnių autorė, aistringa slidininkė ir keliautoja.

I. Staškevičius su bendraminčiais yra įsteigęs ir užauginęs ne vieną verslą, tarp jų – prekybos tinklą „Maxima“. Studijavo mediciną ir teisę, vadovavo įvairioms bendrovėms, parašė keletą knygų, sukūrė dokumentinių filmų, daug metų bėgioja maratonus.

Pokalbiai apie lyderystės KAIP su autoriais vyks rugpjūčio 13 d. 19 val. Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centre ir rugpjūčio 14 d. 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose. Renginiai nemokami ir atviri visiems pajūrio gyventojams bei svečiams.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN