Iškilmingai atvertos rekonstruoto policijos komisariato Naujojoje Akmenėje ir sporto komplekso Telšiuose durys

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-06-05 19:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Birželio 5-oji – įsimintina ir šventinė diena visai Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenei. Šiandien iškilmingai duris atvėrė du modernūs ir policijos pareigūnų poreikius atitinkantys pastatai – rekonstruotas Akmenės rajono policijos komisariatas ir naujasis sporto kompleksas-šaudykla Telšiuose.

Į atidarymo šventes Telšiuose ir Naujojoje Akmenėje atvyko gausus būrys svečių – Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, apskričių policijos komisariatų, specializuotų padalinių ir mokymo įstaigų vadovai, Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, teismo ir prokuratūros atstovai, dvasininkai.

Akmenės rajono policijos bendruomenei ši diena – tarsi naujas atskaitos taškas. Dar visai nesenai policijos komisariatas priminė ne solidžią įstaigą, o apleistą protėvių palikimą, kuriame pareigūnai buvo priversti kęsti itin prastas sąlygas tarnyboje. Tad plačiai atvertos rekonstruoto pastato durys, leis darbuotojams jaustis komfortiškai, o kiekvieną čia besilankantį žmogų pasitiks kaip svečią. Kaip sveikinimo kalboje minėjo policijos generalinis komisaras L. Pernavas, šis moderniai rekonstruotas komisariatas neturi prasmės be čia dirbančių žmonių. Todėl visiems linkėjo puoselėti naują savo darbo aplinką ir aktyviai naudotis čia įrengta kompaktiška sporto sale, poilsio kambariu bei visomis kitomis erdvėmis pastate.

Šiandien naujam gyvenimui prikelti ir Telšiuose, šalia policijos komisariato dūlėję šimtamečio pastato griuvėsiai. Po kapitalinio remonto darbų, duris atvėrė modernus ir specialiai pareigūnų poreikiams pritaikytas sporto kompleksas. Fizinis policijos pareigūnų pasirengimas – neatsiejama darbo ir kompetencijos dalis, be kurios nebūtų įmanoma tarnyba ir geri rezultatai joje. Todėl tikimasi, kad čia įrengtos šaudyklos, sporto bei treniruoklių salių, saugaus eismo klasės durys bus varstomos kasdien, o ant grindų nuolat lašės pralieto prakaito lašai. Būtent tokia šio pastato ir viduje esančių įrenginių paskirtis. „Džiaugiuosi, kad modernėja ne tik policijos komisariatų pastatai, bet didelis dėmesys skiriamas ir fiziniam policijos pareigūnų pasirengimui. Tai – vienas pirmųjų tokio dydžio policijos sporto kompleksų Lietuvoje, tad kiekvieną Telšių apskrities policijos bendruomenės narį kviečiu naudotis suteikta galimybe ir aktyviai gerinti tiek šaudybos įgūdžius, tiek fizinį pasirengimą“, – pastato atidarymo šventės metu kalbėjo L. Pernavas.

Telšių apskr. VPK vadovas Remigijus Rudminas dėkojo generaliniam komisarui L. Pernavui ir Lietuvos Respublikos seimo nariui Valentinui Bukauskui už iniciatyvą ir pagalbą įgyvendinant šią, prieš daugelį metų gimusią idėją, o kolektyvui – už kantrybę visų statybos darbų metu. Atidarymo šventėje dalyvavęs sporto komplekso statybos darbų rangovo – UAB „Statmax“ – direktorius Juozas Valužis, komisariato viršininkui R. Rudminui įteikė atidarymo šventę simbolizuojantį raktą, bylojantį apie statybos darbų pabaigą.

Iškilmingai perkirpus abi simbolines atidarymo juostas, pastatus bei viduje esančias patalpas pašventino Telšių apskrities policijos kapelionas prelatas Juozas Šiurys, kuris visai bendruomenei palinkėjo dvasinės stiprybės ir Dievo palaimos.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN