Prevencinė priemonė Šilalėje

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-05-28 03:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai 2019 m. gegužės 24 d. Šilalės mieste ir rajone vykdė prevencinę priemonę ,,Dėl važiavimo greičio kontrolės, transporto priemonių techninės būklės kontrolės ir kitų eismo taisyklių pažeidimų užkardymo".
Didelis dėmesys buvo skiriamas ne tik motociklų/mopedų vairuotojams, bet fiksuojami ir kiti teisės pažeidimai. Buvo tikrinama ar dviračių transporto priemonių vairuotojai laikosi gamintojo numatytų reikalavimų dėl transporto priemonei numatyto leidžiamo triukšmo lygio, ar jų transporto priemonės atitinka techninius reikalavimus dalyvauti viešajame eisme. Prevencinės priemonės metu buvo bendradarbiaujama su UAB ,,Transkona“ darbuotojais.
Priemonės metu nustatyti 4 pažeidimai pagal LR ANK 417 str. 8 d. - mopedai ir motociklai viršijo leistiną triukšmo lygį ir jiems panaikintos techninės apžiūros bei surašyti protokolai.
Patruliuojant buvo užfiksuota net 40 šiurkščių pažeidimų: lenkimas sankryžoje, chuliganiškas vairavimas, greičio viršijimas.
Vienas asmuo, kelyje Mažeikiai – Plungė – Tauragė, kur leistinas greitis 90 km/h, važiavo net 149 km/h greičiu. Jam surašytas protokolas pagal LR ANK 416 str. 6 d. Vairuotojui teks susimokėti nemažą baudą, bet kartu ir neteks vairuotojo pažymėjimo.
Policija informuoja, kad ateityje pareigūnai rengs ir toliau įvairias akcijas, prevencinio pobūdžio priemones, todėl ragina eismo dalyvius atšilus orams būti atsargesniais, dėmesingesniais kelyje, saugoti save ir kitus eismo dalyvius.





Komunikacijos poskyriovyresnioji specialistė Greta Kęsminaitė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN