Šiltą pavasarį „Linkėjimai iš kaimo“ atkeliauja ir su porcija ledų

Naujienos: Verslas , 2019-04-30 00:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Gausus vietos tiekėjų ir gamintojų asortimentas lietuviškame prekybos tinkle pirkėjams padeda atrasti vis daugiau „Linkėjimų iš kaimo“ – produktų iš vietos ūkių pardavimai šiemet yra 7 proc. didesni negu pernai.

Iš viso į parduotuves atkeliauja net 62 skirtingų vietos gamintojų produkcija, atspindinti įvairių Lietuvos regionų kulinarinį paveldą. „Didžiuojamės savo partneryste su Lietuvos įmonėmis ir ūkininkais, kurie puoselėja senąjį paveldą ir sukuria savų, originalių produktų. Kartu mes kuriame rinktinę lietuviškų produktų įvairovę, kuri tuo pat metu yra ir artima, ir netikėta mūsų pirkėjams. Svarbiausia, kad gėrybes iš Lietuvos ūkių pirkėjai patogiai randa vienoje vietoje – šiandien „Linkėjimai iš kaimo“ apima net 17 skirtingų kategorijų prekes“, – teigia „Maximos“ Komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Pieno produktai, šviežia ir rūkyta mėsa, dešrelės ir dešros, aliejus, kiaušiniai, duona, medus, sausainiai ir riestainiai – populiariausių „Linkėjimų iš kaimo“ produktų krepšelis šiemet atrodo tarsi gausios gėrybių lauktuvės. Gamindami sūrius, dešras ar uogienes ūkininkai pasitelkia senovines receptūras ir šviežius produktus, tad pirkėjai lengvai atpažįsta tradicinius lietuviškus skonius ir vertina unikalų rankų darbą. Lietuviško prekybos tinklo klientai šiemet jau įsigijo beveik 200 tūkst. įvairių maisto gaminių iš šio skyrelio.

Per pirmuosius šių metų mėnesius „Maximos“ pirkėjai galėjo rinktis iš daugiau kaip 570 skirtingų pavadinimų prekių, kurias vienijo „Linkėjimai iš kaimo“. O skyrelio naujiena šiemet tapo septynių skirtingų skonių ledai – pirkėjai pavasarį gali mėgautis pieniškais levandiniais ledais, mėlynių sorbetu ar pistacijų ledais, kurie šiuo metu skyrelyje yra populiariausi.

Kad lietuviai moka gaminti gardumynus, rodo ir įvairių kepinių sąrašas, kuriame – bemaž 90 skirtingų gaminių – nuo meduolinių grybukų iš „Radvikiškių kaimo kepyklos“ iki šakočių, iškeptų Šakiuose. Kai kurie miltinės konditerijos gaminiai šiemet „Maximos“ parduotuvėse yra daugiau negu dešimtadaliu pigesni negu pernai.

V. Drulienės teigimu, „Linkėjimai iš kaimo“ kepinių, arba kitaip miltinės konditerijos, pardavimai šiemet lyginant su pernai yra 13 proc. didesni. Labiau „Linkėjimai iš kaimo“ skyrelyje augo tik rūkytų gaminių paklausa (16 proc.) ir pieno produktų pardavimai (40 proc.). Duonos gaminių pardavimai išliko panašūs – per tris su puse šių metų mėnesius parduota beveik 40 tūkst. šios kategorijos maisto produktų – tiek pat, kaip ir per tą patį laikotarpį pernai.

„Linkėjimai iš kaimo“ skyrių asortimentą sudaro šviežia mėsa ir mėsos gaminiai, daugybės rūšių duona, sausainiai, pyragai ir kiti kepiniai, pieno produktai, kiaušiniai, vaisių ir daržovių sultys, aliejus, medus, įvairios valgomos augalų sėklos ir kitos maisto prekės. Daugybė šių gaminių turi tautinio paveldo sertifikatus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN