Pokalbis, kuriuo sukčiai bandė apmulkinti šiaulietę

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-04-01 17:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Praėjusios savaitės pabaigoje į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi moteris, kuri buvo užklupta ją suglumti privertusio telefoninio skambučio, tačiau nepasimetė, perprato skambinusiojo kėslus ir sugebėjo pokalbį įsirašyti. Šiaulietė kreipėsi į policiją, norėdama per ją paskleisti žinią, kaip įtaigiai kalba iš bausmės atlikimo vietų skambinantys sukčiai, kėsindamiesi į žmonių pinigus. Nors skambinusysis prisistatė realaus žmogaus – Marijampolės vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus darbuotojo, pavarde, tačiau, įtikinėdamas pašnekovę, padarė klaidų, kurios moterį privertė suklusti ir jos apgauti nepavyko. Atvirkščiai – šiaulietė pokalbyje perėmė iniciatyvą ir sukčiui neliko nieko kito, kaip tik kuo greičiau jį baigti.

Policijos pareigūnai įtaria, kad analogiškų telefoninių pokalbių banga bus praskriejusi per visą Lietuvą ir galbūt kas iš kalbėjusių bus skambinusiesiems atskleidę savo elektroninės bankininkystės duomenis, nes skambinusiųjų tikslas ir buvo prisibrauti prie jų, o šio pokalbio įrašas buvo tik preliudija į tai. Jei kas iš gyventojų turėjote analogišką pokalbį, pasitikrinkite banko sąskaitas – ar jos nebus ištuštėjusios. Jei – taip, nedelsdami kreipkitės į jūsų teritoriją aptarnaujantį policijos komisariatą.

Ir atminkite. Policijos pareigūnai telefonu apie reikalus, susijusius su banku, nekalba, niekada nemini įtariamųjų pavardžių ir stengiasi telefonu neatskleisti savo tyrimo detalių. Juo labiau, jei kalba pasisuka apie asmens elektroninės bankininkystės duomenis. Jie yra konfidenciali informacija ir nei policijos, nei jokios kitos institucijos, net ir banko, kuriame yra jūsų sąskaita, darbuotojai, jų telefonu neprašys. Jei kada nors ir iškiltų tokia būtinybė, tai Jūs būtumėte pakviesti atvykti į tą instituciją ir situaciją aiškintumėtės vietoje. Tai tikrai - ne telefoninis pokalbis. Ir jei kas nors telefonu, prisistatęs Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės saugumo departamento, banko ar dar kokios institucijos darbuotoju, bandys išklausti Jūsų elektroninės bankininkystės duomenis, ramiausiai dėkite ragelį, palinkėję savo pašnekovui neieškoti kvailių. Žinokite, tai – sukčius.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN