Vydūno viešojoje bibliotekoje – literatūros kūrinių iliustravimo edukacija moksleiviams

News: Education , 2024-09-16 21:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Artėjant prozininko, publicisto, visuomenės veikėjo, lietuvių literatūros istoriko ir kritiko, vertėjo, spaudos darbuotojo, pedagogo, kunigo Juozo-Tumo Vaižganto 155-osioms gimimo metinėms į Pagėgių savivaldybės Vydūno viešąją biblioteką 2024 m. rugsėjo 12 d. atvyko Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos 5a klasės mokiniai, lydimi auklėtojos Gitanos Degutienės. Čia jaunieji lankytojai dalyvavo literatūros kūrinių iliustravimo edukacijoje ,,Vaižganto vaizdai – kūrybinės istorijų iliustracijos‘‘. Mokiniai skaitė kūrinius iš Juozo-Tumo Vaižganto knygelės ,,Mikutis gamtininkas“ ir juos iliustravo. Sekėsi puikiai, emocijos liejosi per kraštus, o vėliau jaunieji knygų bičiuliai itin vaizdžiai, išradingai ir išraiškingai pristatė savo darbus.
Dėkojant už šypsenas ir aktyvų dalyvavimą šiame edukaciniame susitikime, renginį vedusioji vyresn. bibliotekininkė darbui su vaikais Gitana Baužaitė klasės auklėtojai Gitanai Degutienei bei mokiniams įteikė Vytauto Račicko knygelę „Penktoji šlepetė plius“. Vaikučiai teigė skaitysiantys šį kūrinį namuose ir netgi galbūt klasėje išsirinksiantys „bibliotekininką“, kuris šią knygelę išduos vis kitam skaitytojui, o kiekvienas ją perskaitysiantis įrašys į knygos priešlapį dedikaciją sekančiam skaitančiajam. Labai smalsu, kaip jiems seksis..?


Gitana Baužaitė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
vyresnioji bibliotekininkė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN