Renave – seminaras apie kultūros paveldą

News: Autonomy , 2023-03-28 06:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Renavo dvaro sodybos rūmuose vyko Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) organizuotas seminaras, skirtas tinkamai pasiruošti šių metų Europos paveldo dienoms, skleisti žinią apie savo krašto paveldą, jo vertę, skatinti saugoti ir puoselėti kultūros vertybes. Kalbėta ir apie Nekilnojamojo kultūros paveldo pažinimo sklaidos, atgaivinimo ir leidybos projektų konkursą.

Susirinkusiuosius sveikino Savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Auryla, Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, Renavo dvaro sodybos direktorius Deividas Makavičius. Renginyje taip pat dalyvavo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Linas Memys, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Telšių – Tauragės skyriaus vedėja Aurelija Ričkuvienė.

Apie Europos paveldo dienų renginius rajone papasakojo Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė paveldosaugai Rūta Končiutė-Mačiulienė. Šių metų Europos paveldo dienų temą ,,Gyvasis paveldas: meistriškumo laboratorija“ pristatė ir apie renginių organizavimą kalbėjo Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Tarptautinių ryšių ir paveldo sklaidos skyriaus vyr. specialistė Akvilė Jagminaitė-Markevičienė. To paties skyriaus vyr. specialistė Nijolė Narbutaitė apžvelgė Nekilnojamojo kultūros paveldo pažinimo sklaidos, atgaivinimo ir leidybos projektų konkursą, jo prioritetus, pokyčius, analizavo ankstesnių metų patirtis, Mažeikių ir aplinkinių rajonų situaciją Lietuvos kontekste.

Po pranešimų vyko diskusija, vėliau seminaro dalyviai iš Mažeikių, Plungės, Skuodo, Telšių, Akmenės rajonų pakviesti į ekskursiją po rūmų ekspozicijas, parką.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/renave-seminaras-apie-kult%C5%ABros-paveld%C4%85/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN