Buknaičiuose – patrauklesnės ir saugesnės viešosios erdvės (Mažeikių r.)

News: Autonomy , 2022-09-13 17:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Buknaičių kaime, Reivyčių seniūnijoje, tvarkomos ir atnaujinamos viešosios erdvės. Valomas vandens telkinys ir jo aplinka, kad būtų galima maudytis ir ilsėtis. Kaimo parke atnaujinama vaikų žaidimų aikštelė.

Iš dalies vandens telkinio pašalinta užžėlusi augmenija, išvalytas dumblas ir nuosėdos, iškirsti pakrantėse vešėję krūmai, padarytas patogus priėjimas prie vandens. Šiems darbams skirta kone 15 tūkst. Eur iš Mažeikių rajono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos. Ateityje planuojama išvalyti likusią vandens telkinio dalį, sutvarkyti aplinką, iš iškasto dumblo suformuoti kalvą, ją apželdinti.

Taip pat atnaujinama vaikų žaidimų aikštelė parke. Senuosius įrenginius čia pakeis trys naujos sūpynės, žaidimų namelis su laipynėmis, karstyklėmis, čiuožykla. Aikštelė bus išklota minkšta danga. Naujoji įranga įsigyta bendruomenės įgyvendinamų projektų lėšomis. Darbus atliekanti Reivyčių seniūnija planuoja juos baigti spalio pabaigoje.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/buknai%C4%8Diuose-patrauklesn%C4%97s-ir-saugesn%C4%97s-vie%C5%A1osios-erdv%C4%97s/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN