Klaipėdoje – Mindaugo Kavaliausko fotografijų paroda „A taškas“ (2022-09-16)

News: Events , 2022-09-13 17:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) 2022 m. rugsėjo 16 d., penktadienį, 17.30 val. atidaroma Mindaugo Kavaliausko fotografijų paroda „A taškas“.

Vieni žmonės žiūri futbolą, kiti eina žvejoti. O šie žmonės – stebėti lėktuvų.

Žavėtis aviacija pradėta tada, kai į orą pakilo pirmosios skraidymo mašinos. Daugelis vaikų, gimusių XX a. II pusėje, dar prisimena, kai savaitgaliais tėvai juos veždavosi į oro uosto apylinkes stebėti lėktuvų. Šiandien lėktuvų stebėjimas yra kur kas kompleksiškesnis reiškinys, kurį lydi daugybė „kur?“, „kodėl?“, „kada?“, „kas?“, „kaip?“ ir „oho“. Kai kuriuose „A taškų“ oro uostuose įrengtos specialios lėktuvų stebėjimo zonos, pastatytos platformos. Šiose vietose aviacijos entuziastams leidžiama priartėti prie lėktuvų, kad jie galėtų pamatyti kabinose sėdinčius pilotus, išgirsti reaktyvinių variklių ūžesį.



Paroda veiks iki 2022 m. spalio 9 d.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN