Tradicinės kultūros puoselėtojai – sveikinimai jubiliejaus proga (Mažeikiai)

News: Personality , 2022-08-25 21:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Rugpjūčio 24-ąją Sedos kultūros centre pasveikinta 90-ąjį gimtadienį švenčianti liaudies dainų, šokių, pasakų saugotoja ir puoselėtoja, Sedos kultūros centro folkloro ansamblio „Rėmolee“ siela – Valerija Mizinienė-Tranauskaitė.

Sukaktuvininkę sveikino ir Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) mero padėkos raštą už vietinės dainuojamosios tradicijos ir žemaitiškos tapatybės puoselėjimą rajone įteikė Savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Matulaitienė. Sveikinimus ir linkėjimus taip pat išsakė Sedos seniūnė Audronė Dipševičienė, bendruomenės atstovai, Sedos kultūros centro folkloro ansamblių „Rėmolee“, „Rėmoliokaa“, Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro folkloro ansamblio „Alksna“ nariai, kiti svečiai.

Jubiliatė dalijosi atmintyje sukauptomis savo tėvų, senelių dainomis, pasakojo apie pomėgį muzikai, šokiui, prisiminė pirmuosius žingsnius ansamblyje „Rėmolee“.

V. Mizinienė-Tranauskaitė gimė Telšių r., nuo 1978 m. gyvena Kalnijų kaime, Sedos seniūnijoje. Dainavimo ir pasakojimo tradiciją perėmė iš tėvų ir kitų giminaičių. Nuo 1989-ųjų įsitraukė į Sedos kultūros centro folkloro ansamblio „Rėmolee“ veiklą. Kartu su ansambliu dalyvavo koncertuose, renginiuose Mažeikių ir aplinkiniuose rajonuose, tarptautiniuose festivaliuose. Jos dainos įamžintos garso plokštelėse, knygoje. V. Mizinienė-Tranauskaitė apdovanota Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos diplomu ir premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/tradicin%C4%97s-kult%C5%ABros-puosel%C4%97tojai-sveikinimai-jubiliejaus-proga/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN