Mastaičiuose įspūdinga gausa moksleivių – Lietuvos policijos mokykloje vyko atvirų durų diena

News: Life Style , 2022-05-01 20:40
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Šiandien į Lietuvos policijos mokyklą (toliau – LPM) sugūžėjo per 500 moksleivių iš visos Lietuvos. LPM organizuotoje atvirų durų dienoje visi norintys iš arčiau susipažino su policijos profesine mokymo įstaiga, kitomis policijos įstaigomis, patys išsibandė kai kurias policijos darbe vykdomas veiklas, susipažino su policijos specialiosiomis priemonėmis, turėjo galimybę iš pačių kursantų išgirsti kaip jie gyvena ir mokosi.

Atvirų durų dienos programa prasidėjo iškilmingai keliant Lietuvos Respublikos vėliavą bei giedant himną. Visus renginio dalyvius pasveikino Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius.

Šventėje surengti puikūs pasirodymai: kinologai kartu su savo keturkojais partneriais Flexu, Cora ir Grandu surengė nekasdienišką parodomąją programą. Imituojamo eismo įvykio metu kursantai rodė ir aiškino kaip teikti pirmąją pagalbą nukentėjusiajam. O viską vainikavo ir didžiausio jaunimo susidomėjimo sulaukė įspūdingas kursantų taktikos, fizinio pasirengimo ir šaudybos pasirodymas!

Po visų parodomųjų programų šventės dalyviai turėjo galimybę apžiūrėti gausias ekspozicijas, kurias paruošė specializuotos policijos įstaigos. Pareigūnai demonstravo įvairias specialiąsias priemones, naudojamas pareigūnų kasdieniame darbe, ginkluotę. Lietuvos kelių policijos tarnyba moksleiviams pristatė naujausius policijos automobilius bei jose įrengtą specialią techniką, Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai atgabeno įspūdingą šarvuotį, įvairią ginkluotę. Apsilankiusieji iš arčiau apžiūrėjo kriminalistinių tyrimų centro ekspertų naudojamą tyrimų įrangą, naudojamą ieškant pirštų antspaudų ir kitų pėdsakų, išsibandė savo jėgas „pabėgimo kambaryje“, galėjo užsidėti atšvaitą ant savo drabužių, norintys išsibandė savo jėgas manekeno tempime. Daug dėmesio sulaukė policijos motociklai, keturratis ir automobiliai.
Šventės dalyviai turėjo puikią progą mesti iššūkį kursantams – išbandė savo jėgas darydami atsispaudimus ir nestandartinę rungtį – 70 kg manekeno tempimą.

Renginio dalyviai negailėjo pagyrų puikiomis gyvenimo sąlygomis išsiskiriančiam LPM kursantų bendrabučiui, atsinaujinusiam Kauno rajono policijos komisariatui.

Moksleiviai aktyviai dalyvavo edukacinėse erdvėse „Išbandyk save“: čia galėjo pasidaryti pirštų atspaudus, sudarinėjo fotorobotą, turėjo galimybę išbandyti rankos taiklumą apsilankę taiklumo iššūkyje ir lazerinėje simuliacinėje šaudymo auditorijoje, dalyvavo kahoot viktorinose, kur buvo tikrinamos anglų kalbos ir policijos žinios. Norintys pas bendruomenės pareigūnus galėjo užsidėti ant drabužių atšvaitą, daugiau sužinoti apie policijos rėmėjų veiklą. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologai pasakojo apie savo darbo subtilybes, demonstravo šunų dresavimo įrangą.

Buvo išties neeilinė diena! Svečiai iš šventės išsinešė puikių įspūdžių ir ne vienas žadėjo sugrįžti čia jau kaip būsimasis pareigūnas.


Veiklos valdymo skyriaus
vyriausioji specialistė Jurga Urbanavičienė
El. paštas jurga.urbanaviciene@policija.lt
Tel. 8 700 60 059
Mob. 8 699 66335


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN