Artėja žiema – kelių priežiūros įmonės darbui pasiruošusios

News: Autonomy , 2021-11-23 18:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Gatvėms pasidengus pirmuoju leduku ir iškritus pirmajam sniegui, į darbą skuba kelių priežiūros technika. Šią žiemą Mažeikių rajono gatves bei kelius ir takus prižiūrės bei sniego valymu, druskos-smėlio mišinio barstymu rūpinsis kelios įmonės, sudariusios sutartis su Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) administracija.

Mažeikių miesto gatves, sankryžas, autobusų stovėjimo aikšteles, šaligatvius valys ir barstys UAB „Ecoservice projektai“. Bendrovės darbuotojai, operatyviai reaguosiantys į susidariusią situaciją, nuolat budės nuo 4.00 val. iki 22.00 val. Bus stebima gatvių važiuojamosios dalies būklė, sekama orų prognozė bei realios oro sąlygos, palaikomi kontaktai su saugos tarnybomis, policija. Gatvės bus valomos iš eilės pagal kategorijas – visos miesto gatvės suskirstytos į keturias kategorijas.

I ir II kategorijos gatvės (Skuodo, Žemaitijos, Laisvės, M. Daukšos ir Tirkšlių g. bei Gamyklos, Naftininkų, M. Daukšos, Ventos, Pavenčių, Sedos, Židikų, Maironio, Birutės, Vasario 16-osios ir V. Kudirkos g.), esant normalioms oro sąlygoms, turi būti nuvalytos ir pabarstytos iki 7.00 val. ryto, bet kuriuo kitu budėjimo metu – ne vėliau kaip per 2 val. nustojus snigti. III ir IV kategorijos gatvės (8 gatvės, sudarančios jungtis tarp išvardytų gatvių, 44 gatvės – privažiavimai prie kvartalų ir pramoninių rajonų) – iki 9.00 val. ryto, bet kuriuo kitu budėjimo metu – ne vėliau kaip per 5 val. nustojus snigti. Likusios miesto gatvės ir automobilių stovėjimo aikštelės nuvalomos ir pabarstomos ne vėliau kaip per 24 val., gavus papildomą Savivaldybės administracijos nurodymą, pabaigus darbus I–IV kategorijų gatvėse.

Kad valymas vyktų saugiai ir efektyviai, nebūtų kliudomi automobiliai, vairuotojų prašoma praleisti kelių priežiūros transportą, automobilius pastatyti taip, kad šie netrukdytų valymo bei barstymo technikai.

Parkų ir skverų takais, kaip ir vasarą, rūpinsis UAB „Raguvilė“.

Lietuvos automobilių kelių direkcijai priklausančius krašto ir rajoninius kelius, tarp jų ir Mažeikių rajono, prižiūrės bei viaduko virš geležinkelio Algirdo g. saugumu rūpinsis AB „Kelių priežiūra“.

Seniūnijoms pateikus užsakymus, bendrovė taip pat valys sniegą ir barstys seniūnijoms priklausančius kelius, miestelių, gyvenviečių teritorijas.

Vairuotojų prašoma, pastebėjus prastą kelio būklę, informuoti VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo informacijos centrą telefono numeriu 1871.

Svarbu ir pačių vairuotojų bei pėsčiųjų pasiruošimas žiemai: vasaros vairavimo įpročių keitimas į žiemos, išvažiuojant į gatves ir kelius žiemai būdingos kelio būklės įsivertinimas, tinkamas automobilių paruošimas. Pėstieji taip pat turėtų būti atidūs: apsiauti avalynę neslidžiais padais, neskubėti, reaguoti į besikeičiančias oro sąlygas.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/art%C4%97ja-%C5%BEiema-keli%C5%B3-prie%C5%BEi%C5%ABros-%C4%AFmon%C4%97s-darbui-pasiruo%C5%A1usios/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN