Naujosios Akmenės baseino statyboms – maksimalus dėmesys

News: Autonomy , 2021-11-23 18:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas Vilniuje nebe pirmą sykį mina aukštų valstybės pareigūnų slenksčius, kad dar šiemet pavyktų gauti lėšų Naujosios Akmenės sporto ir sveikatingumo kompleksui, kurį akmeniškiai dažniausiai vadina Naujosios Akmenės baseinu, toliau statyti. Statybos rangovas aktyviai darbuojasi, o Savivaldybės vadovas nori užtikrinti, kad numatomų valstybės biudžeto lėšų pakaktų sumokėti už visus šiemet atliktus darbus ir jų būtų ateinančiais metais.

Susitikime su švietimo, mokslo ir sporto viceministru, atsakingu už sporto sritį, Linu Obcarsku Savivaldybės vadovas diskutavo apie statybų eigą ir prašė tarpininkauti, kad lėšų būtų skiriama pakankamai, įvertinus ne tik akmeniškių lūkesčius, bet ir ekonominę logiką. Juk statybinių medžiagų, įvairių rūšių energijos kainos nuolat auga, darbuotojų algos didinamos, tad norint išvengti statybos kainų išdidėjimo, objektą reikia pastatyti ir įrengti kuo greičiau. Meras viceministrą patikino, kad jei finansų bus pakankamai ir jie įplauks laiku, rangovas įsipareigoja Naujosios Akmenės sporto ir sveikatingumo kompleksą priduoti naudojimui ateinančių metų rugsėjo 1-ąjai. Viceministras merui pažadėjo, kad finansavimas akmeniškių kompleksui bus skiriamas iš kitiems šalies objektams numatytų, tačiau nepanaudotų lėšų.

Mero V.Mitrofanovo susitikime su Finansų ministerijos kancleriu Remigijumi Skilandžiu buvo kalbama ta pačia tema: atsiradus kažkur nepanaudotų VIP (Valstybės investicijų programos) lėšų jos turi būti skiriamos Naujosios Akmenės sporto ir sveikatingumo kompleksui. Kancleris pasidžiaugė, kad baigiamas statyti šis objektas ateityje tarnaus ne tik sporto bei laisvalaikio reikmėms, bet ir žmonių sveikatinimui, neįgaliųjų ir senjorų užimtumui, vaikų mokymui plaukti.

Trečiasis asmuo, su kuriuo meras V.Mitrofanovas kalbėjosi apie trūkstamas lėšas Naujosios Akmenės sporto ir sveikatingumo kompleksui sėkmingai pastatyti – Seimo narys Liudas Jonaitis. Jis yra Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas, tad L.Jonaičio prašyta atsižvelgti į būtinybę 2022 metų valstybės biudžete numatyti lėšų kompleksui užbaigti.

Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus parengta informacija

Karolio Driezo nuotrauka


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/naujosios-akmenes-baseino-statyboms-maksimalus-demesys/3669


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN