Vardinė Prezidento stipendija – Bendrosios praktikos slaugos studentei iš Šiaulių

News: Education , 2019-07-22 19:56
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija paskelbė informaciją dėl gabiausiems šaliems studentams skirtų vardinių Prezidentų stipendijų. Viena iš jų už puikius akademinius pasiekimus, dalyvavimą mokslinėje, visuomeninėje veikloje skirta Šiaulių valstybinės kolegijos studentei Ingai Laurinavičiūtei.

Prezidentų stipendijos skiriamos vieneriems studijų metams už gerus akademinius pasiekimus ir aktyvią mokslinę ir visuomeninę veiklą. Kandidatai stipendijoms atrenkami atsižvelgiant į mokymosi rezultatus, studijų, mokslinės ir meninės veiklos įvertinimus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose, mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt.

Kaip skelbia ministerija, vardines Prezidentų stipendijas šiemet iš viso gaus 26 studentai. Prezidento Kazio Griniaus stipendija skirta Ingai Laurinavičiūtei – Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto Bendrosios praktikos slaugos profesinio bakalauro nuolatinių studijų programos III kurso studentei. S.V.A.K.O. 2018 rinkimuose Inga pelnė METŲ INICIATYVOS apdovanojimą.
Geriausiems Lietuvos studentams kasmet skiriamos vardinės Lietuvos Respublikos Prezidentų stipendijos. Kazio Griniaus, Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko stipendijos ateinančiais mokslo metais už puikius akademinius pasiekimus atiteks dvidešimt šešiems universitetų ir kolegijų studentams. Kandidatūras stipendijoms teikia aukštosios mokyklos, jas vertina Lietuvos mokslų akademijos ekspertai.
Gabiausiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams kasmet numatoma iki trisdešimt vardinių stipendijų. Iš atskiroms studijų sritims numatytų penkių vardinių stipendijų po vieną skiriama kolegijų studentui, po dvi – siekiantiems bakalauro laipsnio universitetuose ir po dvi – magistrantūros studentams.
Prezidentų vardines stipendijas siekiant pagerbti Lietuvos Respublikos prezidentus ir paskatinti geriausius Lietuvos studentus Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1995 metais.


Šiaulių valstybinės kolegijos informacija
I. Laurinavičiūtės asmeninio albumo nuotrauka


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN