Fotografijų paroda „Naujosios Akmenės miestas ir žmonės“

News: Life Style , 2019-07-17 21:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Viešosios bibliotekos dr. E. Meškienės vardo konferencijų salėje vyko fotografo Jono Šaškausko fotografijų parodos „Naujosios Akmenės miestas ir žmonės“, skirtos Naujosios Akmenės miesto 70-mečiui pristatymas.

Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus bibliotekininkė Kristina Urniežienė paskaitė ištraukas iš rašytojų kūrinių apie fotografijų meną.

Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė mintimis pasidalino apie fotografo Jono Šaškausko fotografijų parodą, kurioje buvo eksponuojamos nuotraukos: „Leopoldas Petravičius“, „Danguolė Petravičienė“, „Taip buvo statomas geležinkelis“, „Geležinkelio kelio brigadininkas“, „Užsiėmimai sklandymo klube“, „Stasė Niūniavaitė“, „Spektaklis „Atžalynas“, „Cementininkas, darbininkas Algis Šarkis“, „Sportininkų apdovanojimai“, „Vaikai dainų šventėje“, „Janina Uščinienė“, „Jonas Gintauskas“, „Cementininkai Tauragėje“, „V. Montvila ir S. Tamulis“ ir t.t. Direktorė pacitavo žurnalisto, Lietuvos fotomenininkų sąjungos nario Apolinaro Juodpusio žodžius apie Joną Šaškauską: „Jonas Šaškauskas su šiais mažais stebuklais (fotoaparatas, filmavimo kamera) susietas daugelį metų. Kas ten metai – ištisi dešimtmečiai. Dirbo, fotografavo, fotografavo ir dirbo. Kai kada ir priekaištų sulaukdavo - „ar tu geležinkelio meistras, ar fotografas?“. Drįsčiau pasakyti – jonas ne tik geležinkelio meistras, bet ir fotografijos. Jau vien dėl to, kad seniai suprato ir įvertino kino ir fotodokumentikos reikšmę ir svarbą“.

Apie savo gyvenimo kelią, jaunystę, pomėgį fotografijai, brandos metus, visuomeninę veiklą, prisiminimais pasidalino fotografas Jonas Šaškauskas. Fotografija pradėjo domėtis nuo 1949 metų. Pirmasis jo fotoaparatas, kurį įsigijo, buvo pavadinimu „Liubitel“, savarankiškai domėjosi fotografijos menu. J. Šaškauskas vadovavo jaunųjų fotografų būreliams Naujosios Akmenės tuometinėse Cementininkų kultūros namuose, Ramučių vidurinėje mokykloje, dirbo su kino juostomis, priklausė Šiaulių kino mėgėjų organizacijai. 1975 metais organizavo Lietuvos kino mėgėjų festivalį.

Parodos pristatymo metu Jonas Šaškauskas atsakinėjo į susirinkusiųjų skaitytojų, lankytojų klausimus. Daugelis fotonuotraukų parodoje atrado save, savo draugus, tėvus, pažįstamus.

Jonas Šaškauskas padėkojo Viešosios bibliotekos direktorei Zitai Sinkevičienei už pakvietimą eksponuoti fotografijų parodą Viešojoje bibliotekoje. Direktorė Zita Sinkevičienė akcentavo, kad ši paroda yra išskirtinė kraštotyrinė fotografijų paroda, skirta Naujosios Akmenės miesto 70-mečiui paminėti. Padėkojo fotografui Jonui Šaškauskui, palinkėjo fotografinės darbų tąsos.

Fotografui Jonui Šaškauskui sveikinimo žodį tarė Naujosios Akmenės trečiojo amžiaus universiteto rektorė Rimana Vapsvienė.

Renginio dalyviams koncertavo ir nuostabias akimirkas dovanojo Naujosios Akmenės muzikos mokyklos kanklininkų ansamblis „Arpedžio“, vadovaujamas gerbiamos mokytojos Loretos Rimkienės.

Kraštotyrinė fotografijų paroda „Naujosios Akmenės miestas ir žmonės“, skirta Naujosios Akmenės miesto 70-mečiui bus eksponuojama iki rugsėjo 10 dienos. Maloniai visus kviečiame apsilankyti.

Teksto autorė
Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė

šaltinis: http://akmene.lt/naujienos/fotografiju-paroda-naujosios-akmenes-miestas-ir-zmones/651


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN