Ilgasis Joninių savaitgalis Telšių apskrities keliuose pasėjo aibę neblaivių vairuotojų

News: Law , 2019-06-25 19:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Ilgasis Joninių savaitgalis palepino ne tik geru oru ir renginių gausa, bet gerokai pakoregavo ir eismo dalyvių įpročius. Kaip bebūtų liūdna, bet šventinės dienos daugeliui buvo susietos su alkoholiu ir nedrausmingu elgesiu kelyje. Praėjusią savaitę (birželio 17-24 dienomis) Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonuose) iš viso demaskuota 15 neblaivių vairuotojų, kurių didžioji dauguma nustatyti šventinį savaitgalį. Dar trys neblaivūs vairuotojai demaskuoti Kelmėje, ankstų antradienio rytą vykusio trumpalaikio reido metu.

Be neblaivių, keliuose praėjusią savaitę sutikta ir neatsakingai besielgusių vairuotojų. Vienas tokių, birželio 21 d., 12.40 val., Telšiuose, Kaunatavos k., keldamas pavojų sau ir aplinkiniams, žvyruotojo kelio dangoje važiavo nesaugiu greičiu, demonstruodamas automobilio galimybes – tyčia stipriai spausdamas greičio pedalą, sukdamasis sankryžoje slydo šonu. Po tokių neapdarių veiksmų, vadovaujantis LR ANK 420 str. 1 d., vairuotojui (gimęs 1992 m., gyv. Telšių r.) ne tik paskirta 225 eurų bauda, bet ir vieneriems metams atimta specialioji teisė (vairuoti transporto priemones).

Be vairuotojo pažymėjimo liks ir kitas neatsakingai kelyje besielgęs vairuotojas. Mažeikių r., kelyje Tirkšliai-Užlieknė, Viekšniai, keturračiu važiavęs vyras (gimęs 1986 m., gyv. Mažeikiuose), nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Po vykusių gaudynių, pasibaigusių keturračio vairuotojo nenaudai, paaiškėjo ir nepaklusimo priežastys. Vyro vairuojamas keturratis buvo be valstybinių numerio ženklų, taip pat nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jam nebuvo atlikta privalomoji techninė apžiūra. Bandęs išvengti nedidelės piniginės baudos už pažeidimus, vairuotojas kaip reikiant įklimpo. Už neatsakingus veiksmus kelyje, vadovaujantis LR ANK 426 str. 1 d., pažeidėjui gresia 850-1200 eurų bauda, teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 3 iki 5 metų ir galimas keturračio motociklo konfiskavimas.


Neblaivūs vairuotojai birželio 17-24 d.:

Telšiuose :

Telšių r., Paragų k., vairuotojui (gimęs 2000 m.) nustatytas 1,68 promilės girtumas;

Telšiuose, Baltijos g., teisės vairuoti neturinčiam (teisė atimta) vairuotojui (gimęs 1973 m.) nustatytas 2,73 promilės girtumas;

Mažeikiuose :

Mažeikių r., Tirkšlių mstl., sunkvežimio vairuotojui (gimęs 1964 m.) nustatytas 2,13 promilės girtumas;

Mažeikių r., Račalių k., teisės vairuoti neturinčiam vairuotojui (gimęs 1990 m.) nustatytas 1,64 promilės girtumas;

Mažeikių r., Užežerės k., neblaivus (nustatytas 1,68 promilės girtumas) vairuotojas (gimęs 1951 m.) nesuvaldė automobilio ir atsitrenkęs į kelio ženklą, jį apgadino;

Mažeikių r., kelyje Mažeikiai-Ežerė, vairuotojui (gimęs 1964 m.) nustatytas 2,06 promilės girtumas;

Mažeikių r., Troškučių k., vairuotojui (gimęs 1970 m.) nustatytas 2,59 promilės girtumas;

Mažeikių r., Viekšnių k., neblaivus (nustatytas 0,23 promilės girtumas) vairuotojas (gimęs 1956 m.), vairuodamas sunkiasvorę transporto priemonę, sukėlė eismo įvykį;

Mažeikiuose, Žemaitijos g., vairuotojui (gimęs 1976 m.) nustatytas 0,52 promilės girtumas;

Mažeikių r., kelyje Židikai-Seda, vairuotojui (gimęs 1987 m.) nustatytas 1,23 promilės girtumas;

Mažeikių r., Tulnikių k., automobilio vairuotojas (gimęs 1998 m.) buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų;

Mažeikių r., Sedoje, vairuotojui (gimęs 1972 m.) nustatytas 1,16 promilės girtumas;

Kelmėje:

Kelmės r., Pakėvio k., mopedo vairuotojui (gimęs 1965 m.) nustatytas 0,74 promilės girtumas;

Kelmės r., Mančių k., vairuotojui (gimęs 1998 m.) nustatytas 1,29 promilės girtumas;

Kelmėje, Raseinių g., vairuotojui (gimęs 1978 m.) nustatytas 1,18 promilės girtumas;

Kelmėje, Raseinių g., vairuotojui (gimęs 1970 m.) nustatytas 1,24 promilės girtumas;

Kelmėje, Raseinių g., vairuotojui (gimęs 1978 m.) nustatytas 1,57 promilės girtumas;

Akmenėje:

Akmenės r., Ventos mstl., vairuotojui (gimęs 2000 m.) nustatytas 1,23 promilės girtumas.

Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai eismo dalyviams linki saugaus ir atsakingo elgesio, grįsto tarpusavio supratimu ir tolerancija. Saugių kelionių!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN