Ketvirtadienį Vilniuje minima Tarptautinė jogos dienos šventė

News: Life Style , 2019-06-18 07:55
El. pašto adresas: gabrijela@adverum.lt
Vietovė: Vilniaus m.

Birželio 20 dieną Vilniaus rotušėje bus švenčiama Tarptautinė jogos diena. Šis renginys bus 5-asis, tad daugeliui jogos entuziastų jis tapo tradicija. Pasak organizatorių, kasmet šiuo renginiu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į jogos naudą žmogaus sveikatai – tiek fizinei, tiek protinei, tiek dvasinei. Šventę organizuoja Indijos konsulatas Lietuvoje ir Indijos ambasada Lenkijai ir Lietuvai.
„Džiaugiuosi, kad Tarptautinę jogos dieną Lietuvoje švęsime jau penktą kartą. Metai iš metų ši graži šventė sulaukia vis daugiau entuziastų ir tai įrodo, kad joga ir jos kultūra lietuviams yra svarbi bei tampa vis artimesnė, – sako Indijos garbės konsulas Lietuvoje Rajinder Kumar Chaudhary. – Šiemet numatoma renginio programa itin spalvinga, todėl tikiu, kad tiek su joga jau susipažinę, tiek niekada šios praktikos neišbandę žmonės atras sau patrauklias veiklas ir išsineš iš šventės teigiamas emocijas.“
Šventė prasidės nuo „Jogos pietų“
Vidurdienį nuo 12 val. iki 14 val. Vilniaus rotušėje atviras pamokas ves klasikinių jogos mokyklų mokytojai. Pasirinkę tradicinį pietų metą Lietuvoje – savo pamokas jie pavadino „Jogos pietūs“. Po pamokų šventės dalyviai galės pasivaišinti tradiciniu indišku užkandžiu.
Pirmąją pamoką, skirtą tiek praktikuojantiems, tiek dar nebandžiusiems jogos, ves sertifikuota Iyengar jogos mokytoja Laimutė Vološkevičienė. Pamokos metu bus atliekamos pagrindinės klasikinės jogos asanos ir dėmesys bus skiriamas anatominiam tikslumui, lygiavimui bei saugumui.
Antrąją pamoką ves Mai Ram Yogos mokytoja Rita Perminienė. Šios pamokos skirtos visiems, kurie nori pradėti praktikuoti jogą. Pamokos metu bus mokomasi taisyklingai kvėpuoti ir atlikti asanas, jų sekas, po kurių juntamas efektyvus poveikis.
Trečioji pamoka bus vedama Sivanados jogos vedantos centro mokytojos Linos Grūnovaitės. Ši pamoka tinkama įvairaus amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonėms, jos metu bus atliekama sąmoninga jogos pozų, kvėpavimo ir atsipalaidavimo sesija, pakelianti energijos lygį.
Ketvirtoji pamoka bus atvira įvairaus amžiaus vaikams. Ją ves Ieva Belevičiūtė, Šri Šri jogos mokytoja. Organizatoriai pataria į visas atviras pamokas atvykti su savu jogos kilimėliu ir patogia apranga.
Šventės išvakarėse: garbingi svečiai ir gongų muzika
17 val. vakarinę šventės dalį pradės garbingų svečių iš užsienio – Kirti Gahlawat, sertifikuotos jogos mokytojos, Indijos ambasados atstovės ir J. E. Tsewang Namgyal, Indijos ambasadoriaus Lenkijai ir Lietuvai, sveikinimo kalbos.
Vėliau bus pristatytas bendrasis jogos protokolas, kuriuo remdamasis K. Gahlawat ves net dviejų valandų jogos praktiką įtraukiant asanų, atsipalaidavimo, pranajamų ir meditacijos sesijas. Vakaro kulminacija taps gongų muzikos pasirodymas, kurį ves Vyrenijus Andrijauskas.
Pasak organizatorių, kasmet šventė sulaukia šimtų jogos entuziastų, o jau mėnesį Bernardinų sode vykdomos atviros jogos pamokos leidžia nuspėti, kad šiemet jų bus dar daugiau. Taip pat organizatoriai primena, kad birželio 21 d. Vilniuje jogos mokyklos skelbia atvirų durų dienas ir įvairiuose Lietuvos miestuose vyks specialūs renginiai skirti paminėti Tarptautinei jogos dienai.
Daugiau informacijos: www.tarptautinejogosdiena.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN