Jaunimo vasaros akademija „Kartu mes galime daug – 2019 m.“ Drevernoje

News: Life Style , 2019-06-10 18:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Jau 14-tą kartą organizuojamoje Jaunimo vasaros akademijoje ,,Kartu mes galime daug“ dalyvavo Akmenės rajono savivaldybės komanda, kurią sudarė Kruopių pagrindinės mokyklos, Akmenės gimnazijos moksleiviai ir Europos solidarumo korpuso programos savanoris italas Alessandro Culicchi. Į Klaipėdos rajone esančią Drevernos poilsiavietę susirinko beveik 300 jaunimo atstovų iš 20 šalies savivaldybių.

Tris dienas trukusiame renginyje jaunuoliai diskutavo jiems aktualiais klausimais, sėmėsi jaunimo veiklos plėtrai reikalingų žinių, sportavo ir pramogavo.

Darbo grupėse buvo galimybė turiningai pabendrauti su savo srities profesionalais: žurnalistais, dėstytojais, laidų vedėjais, internetinės reklamos ir socialinių tinklų specialistais, interneto svetainių kūrėjais, nuomonių lyderiais („influenceriais“), socialinių tinklų, „Lietuvos balso“ žvaigždėmis, robotikos specialistu. Šiose grupėse svarstyta, kaip pasinaudojus turima informacija sukelti socialinę epidemiją, pristatyta SEO specialistų mokymo programa, specialistai dalinosi savo patirtimi. Atskirai diskutuota apie socialinio verslo būtinybę. Įdomūs pokalbiai vyko su Europos solidarumo korpuso savanoriais, Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros darbuotojais.

Akademijos dalyviai, susiskirstę grupėmis, dalyvavo pažintinėse ekskursijose ir edukacinėse programose: vyko į Klaipėdos rajono amatų centrą, apsilankė gintaro dirbtuvėse, plaukė laivu į Juodkrantę, išbandė žvejų kelią.

Daug azarto patirta sportinėse varžybose, o vakarais visus džiugino parodyti iš anksto parengti ,,namų darbai“ šiuolaikinių inovacijų ir technologijų tema, savivaldybių talentų programa, Klaipėdos rajono Gargždų jaunimo meno kolektyvo pasirodymas. Jaunimas klausėsi žinomų atlikėjų koncerto, šėlo diskotekoje, smagiems pokalbiams būrėsi prie liepsnojančio draugystės laužo.

Renginiui didžiąją dalį finansavimo – 17 tūkst. eurų skyrė Klaipėdos rajono savivaldybė.

Jaunimo vasaros akademijos vėliava perduota Klaipėdos miesto savivaldybei. Kitais metais šalies jaunimo komandos susitiks Klaipėdoje.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Arnolda Ruškienė

Nuotraukose –Jaunimo vasaros akademijos Drevernoje akimirkos.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN