Telšiuose, neblaivaus automobilio vairuotojo gaudynės jam baigėsi nesėkmingai

News: Law , 2019-06-10 18:01
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Vėlų šeštadienio vakarą Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, Telšių mieste patruliuodami tarnybiniais motociklais, Masčio g. nusprendė patikrinti iš degalinės išvažiuojantį „Audi A6“ automobilį. Jį stabdant įjungtais specialiais garso ir šviesos signalais, pastarasis nestojo, priešingai - padidinęs važiavimo greitį išvažiavo iš degalinės teritorijos. Vairuotojas nereagavo į jį besivejančius pareigūnus, skriejo tolyn, vis didindamas greitį.

Besitęsiant gaudynėms, policijos pareigūnai motociklais pradėjo blokuoti važiuojantį „Audi A6“ automobilį, tad vairuotojui teko sustoti. Tačiau išlipęs iš automobilio, vyras bandė pasišalinti bėgte. Nors jis jau buvo netoli namų, nei automobiliu, nei pėstute, jų pasiekti nepavyko. Sulaikius vyrą (gimęs 1985 m.), šis teisinosi, kad bėgo nuo policijos pareigūnų, nes yra neblaivus ir tiesiog bijojo sustoti, norėjo grįžti namo. Vairuotojui nustatytas vidutinis – 1,97 promilės – girtumas.

Už nepaklusimą policijos pareigūnų teisėtam reikalavimui sustoti, LR ANK numatyta bauda nuo 850 eurų iki 1200 eurų, o taip pat teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 3 iki 5 metų. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o už vairavimą esant neblaiviam, asmens atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kelyje elkimės atsakingai ir drausmingai!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN