Tarptautinę saugaus elgesio pervažose dieną, Mažeikiuose bendrauta su eismo dalyviais

News: Life Style , 2019-06-07 00:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Birželio 6 d. daugelyje šalių minima Tarptautinė saugaus elgesio pervažose diena (angl. The International Level Crossing Awareness Day). Būtent šiandien Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovais, Mažeikiuose, šalia Laisvės gatvėje esančios traukinių pervažos, vykdė prevencinę priemonę skirtą šiai dienai paminėti.

Prevencinės priemonės metu buvo įgyvendinamos šviečiamojo-mokomojo pobūdžio priemonės, t. y. bendraujama su eismo dalyviais, pėsčiaisiais, aiškinama kaip saugiai reikėtų važiuoti per geležinkelio pervažas. Pareigūnai pabrėžė, kad visuomet privalu įsitikinti, jog prie geležinkelio pervažos neartėja traukinys, taip pat aiškino, kokios grėsmės kyla einant per pervažą klausantis muzikos per ausines ar kalbantis mobiliojo ryšio telefonu.

Prasidėjusi kalendorinė vasara kol kas lepina karščiais, tačiau dalyvaudami viešajame eisme, atsipalaiduoti negalime. Dėmesys, atsargumas, budrumas, aplinkos stebėjimas ir sugebėjimas prognozuoti – svarbūs kiekvienam eismo dalyviui. Tai ypač aktualu kertant geležinkelio pervažas, todėl prarasti budrumo nevalia – juk traukinys gali būti gerokai arčiau nei atrodo. Neatsargaus ir neapgalvoto elgesio (žingsnio) padariniai, susidūrus su bėgine transporto priemone, dažniausiai labai skaudūs. Tiek pėstieji, tiek vairuotojai, kiti eismo dalyviai, kirsdami geležinkelio pervažą, turime elgtis ypač atsakingai, vadovautis kelio ženklais (ženklinimu), užtvaro padėtimi, šviesoforų, garso ir geležinkelio pervažos budėtojų (reguliuotojų) signalais.

Policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti eismo saugumą ir atsižvelgdami į tai, kad eismo dalyviai vis dar neretai nepaiso Kelių eismo taisyklių reikalavimų ir neatsakingai elgiasi kirsdami geležinkelio pervažas, šiandien, birželio 6 d., vykdo reidus, skirtus šiurkštiems ir pavojingiems pažeidimams užkardyti bei jiems išaiškinti geležinkelio pervažose ir prie jų. Prevencinės priemonės organizuojamos bendradarbiaujant su AB „Lietuvos geležinkeliai“ Prevencijos departamentu ir Lietuvos transporto saugos administracija.

Statistika: Per pastaruosius trejus metus visoje Lietuvoje policijos pareigūnai užfiksavo daugiau nei 650 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, padarytų kertant geležinkelio pervažas. Š. m. sausio–gegužės mėn. išaiškintas 121 pažeidimas, iš jų 90 atvejų, kai nesilaikyta kelio ženklo „STOP“, pastatyto prieš geležinkelio pervažą, reikalavimų, 26 atvejai – įvažiavimas į geležinkelio pervažą esant draudžiamajam šviesoforo (ar pervažos budėtojo) signalui arba kai užtvaras yra nuleistas ar pradeda leistis. Nuo sausio 1 d. iki birželio 6 d. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje užfiksuoti 3 pažeidimai, susiję su geležinkelio pervažomis. Visi jie įvykdyti Mažeikiuose.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN