Drasučių kaimo vaikai rinkosi į edukacinės-kūrybinės dirbtuvės „Rid rid margutis“

News: Education , 2019-04-10 16:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Kasmet, atbudus pavasariui ir sugrįžus paukščiams, švenčiama gražiausia pavasario šventė – Šv. Velykos. Kiekvienas vaikas savo šeimoje savaip švenčia šią šventę, tačiau yra bendri lietuvių liaudies papročiai, kurių visi laikomės. Kiaušinių marginimas, jų ridenimas, daužymas prieš suvalgant – tikrinant kieno margutis yra stipriausias.

2019 m. balandžio 9 d. popietę Drąsučių kaimo vaikai rinkosi į edukacines-kūrybines dirbtuves „Rid rid margutis“. Drąsučių bibliotekos bibliotekininkė Neringa Skėrytė vaikus supažindino su nauju, dar nematytu marginimo būdu. Vaikai naudojo popierinius rankšluosčius ir įvairiausių spalvų dažus. Kiekvienas stengėsi, kad jo margutis būtų pats gražiausias. O kokie margučiai gavosi, galėsime pamatyti prieš pat Šv. Velykas Drąsučių bibliotekoje.

Po edukacinio užsiėmimo Drąsučių kaimo vaikai ir jaunimas papuošė Velykinį medelį. Nuoširdžiai dėkojame Drąsučių bendruomenei už paruoštą medelį ir spalvingus margučius. Džiaugiamės, kad velykinis medelis mus džiugins visą šventinį laikotarpį.


ŠRSKC Drąsučių filialo
kultūros renginių organizatorė
Inga Jonuškienė

šaltinis: https://kursenai.lt/2019/04/09/edukacines-kurybines-dirbtuves-rid-rid-margutis-2/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN