AKVATERA LT pradės eksportuoti į Taivaną

News: Business , 2019-03-27 07:43
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Lietuvių įsteigta naminių gyvūnų pašarų gamykla AKVATERA LT, UAB po daugiau nei dvejus metus trukusių derybų pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Taivanu, į kurį šiemet pradės eksportuoti augintiniams skirtą pašarą.

„Taivanas šiuo metu užima trečią vietą naminių gyvūnų industrijoje Azijoje po Kinijos ir Japonijos. Sauso pašaro augintiniams rinka šioje šalyje siekia 180 mln. JAV dolerių, o elektroninė prekyba užima apie 20 proc. visų sausų pašarų pardavimų šalyje. Taigi, Taivanas, kaip strateginė eksporto kryptis, įmonės akiratyje atsirado vos pradėjus suprasti Azijos ypatumus. Bendradarbiauti su Taivanu pradėjome ruoštis įgiję patirties Japonijoje ir Pietų Korėjoje“, – sako AKVATERA LT eksporto vadovas Paulius Ausmanas.

Pasak P. Ausmano, Taivano gyventojų poreikiai panašūs į Japonijos, kurioje taip pat populiariausi mažųjų veislių šunys, pastebimas aukštas urbanizacijos lygis, žmonės įpratę pirkti dažniau, mažesnį kiekį gyvūnų pašaro. Šie pirkimo įpročiai skiriasi nuo tokių Azijos valstybių kaip Indonezija ar Malaizija, kuriose įprasta pirkti dideles pakuotes ir pašarą lyginti pagal kilogramo kainą.

Kaip ir kiekvieno tarptautinio audito metu, pirmiausia Taivano Veterinarijos tarnybos audito ekspertams buvo išsiųsta būtinoji dokumentaciją, kurią įvertinus teigiamai pereita prie kito etapo – patikros gamykloje. Dar praėjusių metų spalį Lietuvoje lankęsi audito ekspertai iš Taivano vertino dokumentacijos atitiktis, žaliavų priėmimo, sandėliavimo, gamybos, technologinius procesus, gaminamo produkto ir paties proceso saugą, laboratorinės kontrolės atitiktį, darbuotojų kvalifikaciją, įmonės teritorijos ir aplinkos atitiktį bei kitus būtinuosius kriterijus. Dvi dienas trukusio audito metu taip pat buvo analizuojami vidinėje AKVATERA LT, ir išorinėse Lietuvos bei tarptautinėse laboratorijose atliktų tyrimų rezultatai. Kadangi pašaras atitinka visus saugumo, kvalifikacijos ir kokybės reikalavimus, pradėtos derybos dėl produkcijos eksporto.

Įmonė šiuo metu derina paskutines detales su Taivano verslo partneriais ir planuoja, kad pirmasis konteineris su produkcija išplauks gegužės mėnesį. Gamykla eksportuos „Nature‘s Protection“, „Araton“ ir „HiQ“ prekės ženklų pašarą naminiams gyvūnams.

Gamyklos atstovas atskleidžia ir kitus eksporto planus – šiuo metu numatoma plėtra Rusijoje, derinamos bendradarbiavimo galimybės su viena greičiausiai augančių rinkų – Indija.

AKVATERA LT, UAB, veiklą pradėjusi 2004 metais, yra viena pirmaujančių gyvūnų pašarų gamyklų Šiaurės Europoje. Platų gaminių asortimentą su originaliais ir užsakovų prekės ženklais AKVATERA LT tiekia didžiausiems Lietuvos prekybos tinklams, zooprekių parduotuvėms, eksportuoja į Kazachstaną, Ispaniją, Graikiją, Olandiją, Iraną, Singapūrą, Malaiziją, Honkongą, Šri Lanką, Saudo Arabiją, Egiptą, Izraelį, Pietų Korėją ir kitas šalis.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN