Hario Poterio magija Kretingos bibliotekoje

Naujienos: Švietimas , 2019-08-26 20:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Hario Poterio populiarumas neblėsta ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Pagal jaunojo burtininko nuotykius sukurti filmai, statomi pramogų parkai bei kuriami kompiuteriniai žaidimai. Drąsiai galima teigti, jog šis bestseleris tampa klasika, kurą noriai skaitys ir ateinančios kartos.
Praėjusią savaitę Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje vaikai ir jaunimas dalyvavo renginyje „Hario Poterio iššūkis: Horokrusai“. Į magija ir paslaptimi dvelkiančią biblioteką kvietė užsukti ne tik pats Haris Poteris, bet ir kitos magiškos būtybės.
Hario Poterio gerbėjai, kurių buvo net 28, vakaro metu medžiojo ir naikino Horokrusus – kiekvieno koledžo mokiniai turėjo įveikti užduotis. Šios buvo parengtos taip, kad tik išsprendus vieną jų, būtų gaunama užuomina kitai. Kol galiausiai pasiekiamas tikslas ir atrandamas Horokrusas.
„Vaikai iškart įsijautė į magišką atmosferą ir viso renginio metu elgėsi taip, lyg iš tiesų būtų burtų ir kerėjimo mokykloje – didelį įspūdį paliko piktasis Mirties Valgytojas, kurį reikėjo nukauti, Hogvartso vaiduoklis. Po Horokrusų paieškos vaikai galėjo pasigaminti tušinukus-šluotas, dalyvauti fotosesijoje“, – pasakojo renginio organizatorė vyresn. bibliotekininkė Paulina Sutkutė.
P. Sutkutė prisipažino, kad yra didelė Hario Poterio knygų serijos gerbėja ir visada norėjusi sudalyvauti panašiame renginyje. Džiaugiasi, kad pradėjusi dirbti bibliotekoje, rado galimybę pati organizuoti savo svajonių renginį ir nudžiuginti Hario Poterio gerbėjus, galbūt turinčius panašių svajonių.
Renginiu domėjosi įvairaus amžiaus žmonės, tad ateityje Paulina tikisi panašų renginį organizuoti suaugusiesiems ir juos įtraukti į Hario Poterio magijos pasaulį.


Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir viešinimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN